Alexandra Kolínská Rôzne

Košickí študenti opäť zabodovali: V prestížnej súťaži získali významné ocenenia

Víťazmi jubilejného 10. ročníka celonárodnej súťaže Študentská osobnosť Slovenska 2013/2014 sa v troch kategóriách stali študenti Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košickí študenti opäť zabodovali: V prestížnej súťaži získali významné ocenenia
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje hovorkyňa UPJŠ, prestížnu súťaž mladých talentovaných študentov 1., 2. a 3. stupňa vysokoškolského štúdia každoročne vyhlasuje organizácia Junior Chamber International – Slovakia, ktorá je od roku 2007 oficiálnou pobočkou jednej z najväčších organizácií pre mladých lídrov a podnikateľov na svete – Junior Chamber International so sídlom v USA a s európskym centrom v Bruseli.

„Súťaž prebiehala pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, garantom podujatia bola Slovenská akadémia vied. Podujatie sa uskutočnilo s podporou Slovenskej rektorskej konferencie. Vyhodnotenie súťaže za školský rok 2013/2014 sa uskutočnilo na sklonku minulého roka v priestoroch Pálffyho paláca v Bratislave,“ uviedla vedúca marketingu UPJŠ Jana Oleničová.

Cieľom súťaže je vyzdvihnúť mladé slovenské osobnosti na vysokých školách, ich talent, cieľavedomosť a úspešnosť. „Predstaviť ich širokej verejnosti a dať im možnosť presadiť sa doma aj v zahraničí. Nezávislá odborná komisia vyberala v jubilejnom desiatom ročníku víťazov v 11 kategóriách podľa jednotlivých študijných smerov z celkového počtu 66 študentov, ktorých nominovali vedúci predstavitelia fakúlt slovenských vysokých škôl alebo odborných pracovísk, kde študujú,“ povedala Oleničová.

Najvyšší počet ocenení získala UPJŠ v Košiciach, keď sa víťazmi až v troch kategóriách stali jej študenti. V kategórii Lekárske vedy a farmácia zvíťazil Milan Maretta z Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, laureátom kategórie Právo, filozofia, politológia a sociológia sa stal František Lipták z Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach a cenu v kategórii Informatika a matematicko-fyzikálne vedy získal Ľubomír Antoni z Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach.

Foto: UPJŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM