Iné športy

Košickí volejbalisti to dokázali: Po pätnástich rokoch sú späť medzi elitou!

Volejbalisti z tímu KDS Šport Košice dosiahli historický úspech. Po pätnástich rokoch sa bude v metropole východu hrať opäť extraliga. Rozhodlo sa o tom v barážových zápasoch počas víkendu proti Púchovu a Starej Ľubovni, ktorá bojovala o udržanie sa v najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Košickí volejbalisti to dokázali: Po pätnástich rokoch sú späť medzi elitou!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvoligový víťaz KDS Šport Košice korunoval svoj úspech v tejto sezóne postupom do extraligy. Vďaka jednoznačnému víťazstvu v prvom barážovom turnaji z minulého týždňa stačilo Košičanom zvíťaziť počas uplynulého víkendu v aspoň jednom sete z dvoch zápasov, ktoré odohrali na domácej palubovke túto sobotu.

Košičania nezačali dobre…

Úvodný set prvého zápasu proti Starej Ľubovni, ktorá sa svojim sobotňajším výkonom udržala v extralige, domáci tím prehral. Druhý set bol už v réžii Košičanov a dostal prívlastok „extraligový“, pretože ním si zabezpečili postup. Zápas však nedokázali dotiahnuť do úspešného konca a Starej Ľubovni podľahli 1:3. Vďaka dvom víťazstvám z minulotýždňového turnaja v Púchove, kde Košičania deklasovali oboch súperov 3:0, si pripravili výhodnú pozíciu, aby svoje snaženie dotiahli do úspešného konca.

„Prvý zápas sme nezačali dobre, ale postupne sme sa vrátili k výkonu, aký sme podávali v predošlom turnaji. Po zisku setu sme trochu poľavili, čo nás stálo zápas. Prvá liga na východe bola podľa mňa silnejšia v porovnaní s družstvami západu. Stáli proti nám kvalitnejšie tímy ako Zvolen alebo Vranov. Náročná sezóna, v ktorej sme prehrali len štyrikrát, nás pripravila na baráž,“ zhodnotil výkony družstva hráč KDS Šport Košice Roman Németh.

Extraligová atmosféra

Na palubovke Hotelovej akadémie sa hralo pred plným publikom počas oboch zápasov. Fanúšikovia košického volejbalu povzbudzovali svojich športovcov neustálym skandovaním. Podvečerný zápas proti Púchovu mal dramatický priebeh, keď košickí volejbalisti zvrátili nepriaznivý stav 0:2 a svojim bojovným výkon napokon otočili zápas vo svoj prospech a porazili svojho súpera 3:2.

„Diváci nám pripravili extraligovú atmosféru. Dávno som nemal takýto skvelý pocit ako dnes. Celú sezónu sme žili s tým, že chceme zabojovať o postup do extraligy a napokon sa nám to podarilo. Išli sme za svojím cieľom. V baráži sa nám potvrdilo, že na to máme. Sme veľmi spokojní,“ uviedol po zápase hrajúci tréner KDS Šport Košice Radovan Škvarek. Celý tím teraz čaká veľa práce pri príprave na ďalšiu sezónu. A keďže sa hralo pred plným publikom, volejbalisti z KDS Šport Košice majú v pláne podávať opäť výborné výkony, aj keď ich čakajú ťažké zápasy proti najlepším slovenským tímom.

Foto: Ladislav Kiovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM