Eva Mikulová Správy

Košický amfiteáter ožije už v najbližších dňoch. Na čo sa môžeme tešiť?

Amfik opäť ožije kvalitnou kultúrou, filmy a živé umelecké vystúpenia budú v júni zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Košický amfiteáter ožije už v najbližších dňoch. Na čo sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

Mesto Košice sa v spolupráci s K13 – Košické kultúrne centrá a Kinom Úsmev rozhodlo spríjemniť letné večery všetkým fanúšikovi kvalitnej umeleckej zábavy, ktorí museli uplynulé mesiace nedobrovoľne presedieť doma.

Štartuje letné kino

Už v štvrtok 11. júna americkou komédiou Beach bum opätovne štartuje Letné kino v Amfiku, ktoré bude počas tejto sezóny premietať až do 5. septembra.

Na základe požiadaviek divákov budú nielen pre filmové zážitky vyhradené štvrtky, piatky a soboty. V júli a auguste bude každý štvrtok patriť Kinu Úsmev. To v premiére uvedie české a slovenské filmy a pozve na nich aj osobnosti filmového plátna, ktoré sa podieľali na ich natáčaní.

Amfik do konca mesiaca poteší aj milovníkov živých hudobných alebo tanečných predstavení.

Atraktívne filmové lahôdky vrátane súčasných premiér sa budú premietať vždy v štvrtok, piatok a sobotu o 21.00 hod. V júni sa k nim od 19.00 hod. pridajú aj zhruba hodinové vystúpenia známych muzikantov a tanečníkov.

Hudba a tanec

Aktuálny hit Architekti šťastia zahrajú svojim fanúšikom 11. júna bratia Robo a Rasťo Kopinovci a ich skupina Nocadeň.

V nasledujúcich dňoch sa na pódiu v Amfiku vystriedajú aj účastníci talentových súťaží Marek Lacko & Tomi Sučik, SilBand s Robom Šimkom a Tomáš Buranovský s kapelou.

Nielen do 90-tych rokov sa diváci v Amfiku vrátia počas vystúpenia kapely Maduar a víťazky Hlasu Česko Slovenska Ivanny Bagovej.

Lukáš Adamec so svojim Bandom zas nadviaže na nedávny vydarený flashmob na Dominikánskom námestí a fanúšikom pridá aj Horúcu lásku a Tancuj mi.

Pred filmovou produkciou vás roztancujú aj Tanečné štúdio Unostar, Outbreak & Whos‘ that kidz a Lobo s Tanečným štúdiom Adriany Vrbovej.

Vstup do Letného kina v Amfiku vrátane hudobného a tanečného programu je počas júna bezplatný. V ďalších mesiacoch to bude za „ľudové“ vstupné, ktoré bude nižšie nižšie ako by sta zaplatili za filmové premiéry v košických kinách.

Kvôli dodržiavaniu preventívnych opatrení pred koronavírusom je však kapacita hľadiska obmedzená na maximálne 500 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM