Alexandra Kolínská Samospráva

Košický magistrát s odvážnou výzvou: Nahlasujte nám všetky výtlky! Čo bude nasledovať?

Magistrát mesta Košice sa pustil do rekonštrukcie ciest po zime. Ak vám niektoré výtlky prekážajú, odteraz ich môžete nahlasovať mestu.

Ilustračný obrázok k článku Košický magistrát s odvážnou výzvou: Nahlasujte nám všetky výtlky! Čo bude nasledovať?
Zdroj: TASR

Mesto Košice realizuje opravu ciest vrátane výtlkov po zimnej sezóne. Občania môžu výtlky nahlasovať magistrátu aj emailom. „Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta Košice vyčlenených 1,5 milióna eur. Prioritne budú riešené trasy liniek MHD a hlavné ťahy, následne vnútro-blokové komunikácie,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová.

Opravy sa v meste začali po spustení výroby asfaltových obaľovaných zmesí v druhej polovici marca. „Rozsah prác na výtlkoch sa v priebehu roka mení v závislosti od poveternostných podmienok, zaťaženia dopravou a aktuálneho technického stavu. Z toho vyplýva, že celkové finančné náklady na opravy nie sú v súčasnosti známe,“ konštatovala hovorkyňa.

Opravy výtlkov sa budú podľa nej realizovať lokálne, ale pripravujú sa aj ucelené opravy. Občania môžu výtlky nahlasovať emailom na adresu vytlky@kosice.sk. Nahlásenia sú preverované a zaraďované do plánu prác. „O termíne opravy sú občania spätne informovaní,“ dodala Šnajdárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM