Šport

Košický trojkráľový beh: Vianočné kalórie bude medzi bežcami páliť aj primátor

V čase doznievajúcich Vianoc čaká na Košice premiérový ročník trojkráľového behu. V meste, kde sa bežecké aktivity tešia obľube, sa postaví na štart aj primátor Košíc Richard Raši. Bežci sa popasujú s päťkilometrovou traťou v centre a Mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Košický trojkráľový beh: Vianočné kalórie bude medzi bežcami páliť aj primátor
Zdroj: TASR

Viac ako 260 účastníkov očakávajú organizátori prvého trojkráľového behu na štarte podujatia v pondelok 6. januára. Päťkilometrová tra pozostáva z dvoch okruhov v centre mesta a Mestskom parku, pričom štart aj cieľ je pri súsoší Immaculata.

„Na štart premiérového ročníka trojkráľového behu sa postaví aj prvý muž Košíc, primátor Richard Raši,“ povedal riaditeľ pretekov Jozef Pollák. Upozornil tiež, že pretekári sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a pokyny organizátorov. Každý účastník pri prihlasovaní potvrdzuje, že je dostatočne pripravený pre účasť na pretekoch, absolvoval potrebnú lekársku prehliadku a štartuje na vlastné nebezpečenstvo.

„Podobne ako vo svete a v ostaných kútoch Slovenska aj v Košiciach v poslednej dobe narastá záujem o bežecké aktivity. V období končiacich sa zimných sviatkov vzniká priestor pozvať na štart novo sa rodiaceho bežeckého podujatia Košičanov, ale tiež priaznivcov behu a pohybu z iných regiónov. V atmosfére doznievajúcich Vianoc so štartom a cieľom priamo pred vianočným stromčekom si môžu športoví nadšenci vychutnať neopakovateľnú športovú atmosféru,“ dodal Pollák.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM