Alexandra Kolínská Samospráva

Košický župan dostane nového tátoša: Pozrite, koľko za Trebuľove auto zacvakáme!

Zdenko Trebuľa, predseda Košického kraja bude jazdiť na poriadnom žihadle. Značka však nie je taká zaujímavá ako jeho cena. Pozrite, koľko tátoš stojí!

Ilustračný obrázok k článku Košický župan dostane nového tátoša: Pozrite, koľko za Trebuľove auto zacvakáme!
Zdroj: TASR

Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK) obstaral prostredníctvom elektronickej aukcie služobné auto zn. Audi A6 3.0 Quattro v cene 47 400 eur. Vozidlo má poldruha roka a najazdených 18.200 kilometrov. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

„K takejto kúpe sme pristúpili kvôli sume, ktorá bola na nákup schválená v rozpočte (48 000 eur), a tiež preto, aby sme rešpektovali limit výdavkov na motorové vozidlá určený v nariadení vlády. Hoci na regionálnu samosprávu sa tento limit nevzťahuje, považovali sme za správne, aby sme nešli nad stanovenú hranicu. Zároveň sme chceli obstarať vozidlo porovnateľné s tým doterajším čo do kvality aj bezpečnosti,“ uviedla hovorkyňa.

Víťazom elektronickej aukcie sa stala spoločnosť AC Bratislava, ktorá sa zaoberá predajom nových a používaných vozidiel. Konateľom firmy je bývalý minister hospodárstva Jiří Malchárek. Podľa uzavretej zmluvy má firma 60 dní na dodanie automobilu do Košíc. Vozidlo má naftový pohon a sedemstupňovú dvojspojkovú prevodovku. O nákupe dnes informoval denník Korzár.

Nové vozidlo nahradí doterajšie služobné auto Audi A6 z roku 2006, ktoré využíval predseda KSK Zdenko Trebuľa. Vlani KSK plánoval kúpiť luxusnú limuzínu s predpokladanou cenou viac ako 106 000 eur. Po medializácii výzvy na predkladanie ponúk vo vestníku verejného obstarávania šéf KSK súťaž zrušil s tým, že chcel parametre vozidla porovnateľné s tým, aké mal dosiaľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM