Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Opäť si nás všimli! Krása Košíc bodovala aj v známom americkom denníku New York Times

Naše mesto sa ako jedno z mála miest na Slovensku pravidelne umiestňuje na popredných miestach v prestížnych celosvetových rebríčkoch. Stojí za návštevu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Opäť si nás všimli! Krása Košíc bodovala aj v známom americkom denníku New York Times
13
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Naše mesto sa zo všetkých slovenských miest najčastejšie vyskytuje v rôznych svetových rebríčkoch a cestovateľských portáloch. Odporúčali nás už aj v Číne.

Navštívte Tatry a Košice

Teraz si všimli pôvaby mesta aj novinári z prestížneho amerického denníka New York Times. Uplynulý týždeň v ňom vyšiel článok o 52 miestach na svete, ktoré by mal každý v roku 2019 určite navštíviť.

„Vydajte sa na cestu okolo sveta aj s našimi tipmi pre vašu inšpiráciu,“ vyzval denník svojich čitateľom. Na peknom 19. mieste spomenul aj Slovensko, kde odporúča najmä návštevu Vysokých a Nízkych Tatier s tým, že nielen tam sú veľmi dobré podmienky pre turistiku, lezenie, lyžovanie, bicyklovanie alebo rybárčenie. Je potešiteľné, že medzi svojimi tipmi NY Times vyzdvihuje aj návštevu Košíc.   

„Za hranicami Tatier sa nachádzajú Košice ako hlavné mesto tohto regiónu. Ponúkajú pouličné umenie, viacero kaviarní a reštaurácií a vďaka trom univerzitám je tu aj bohatý nočný život. Naprieč regiónom nájdete nielen pôvodnú ľudovú architektúru, ale aj skvele zachované gotické a barokové budovy. Nastavte si svoje fotoaparáty, všetky tieto krásy čakajú len na objektív,“ píše sa v NY Times.

The Guardian nás odporúča tiež

Pred necelým polrokom sme informovali o tom, že Košice sa umiestnili na 4. mieste v britskom denníku The Guardian, ktorý zostavil rebríček 10 najlepších alternatívnych mestských zastávok v Európe.

Rebríček bol zostavený s jasným cieľom. Britský denník The Guardian chcel touto cestou priblížiť historickú architektúru, krásnu scenériu a kultúru okúzľujúcich európskych miest, ktoré sú ideálne na dovolenku.

Medzi najpôsobivejšími mestami

Zahraničné médiá a uznávané cestovateľské portály si Košice všimli aj v minulých rokoch. V roku 2014 Americká mediálna spoločnosť Matador, zaoberajúca sa kultúrou a cestovaním, zverejnila na svojej stránke rebríček štyridsiatich najpôsobivejších miest sveta a americká televízia CNN zaradila Košice medzi top turistické destinácie.

Významný americký cestovateľský server smartertravel.com zaradil Košice medzi 10 európskych pokladov, ktoré by mali cestovatelia navštíviť.

Najväčší vydavateľ turistických sprievodcov na svete odporúčal Košice ako jednu z top pätnástich neobjavených destinácií Európy, rovnako ako Fodors Travel z New Yorku, vo svojom blogu na Huffington post.

Košice - večerné dominanty
13
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM