Eva Mikulová Rôzne

Križovatka pri súde je už prejazdná vo všetkých smeroch

Koľajnice sú už osadené, robia nové zastávky. Projekt Modernizácia električkových tratí je v poslednej fáze a dokončený bude 31. augusta 2018.

Ilustračný obrázok k článku Križovatka pri súde je už prejazdná vo všetkých smeroch
0
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Vodiči sa dočkali. Po mesiacoch obmedzenej dopravy na frekventovanom úseku pri zimnom štadióne a súde, sú už všetky komunikačné pruhy prejazdné. Momentálne osadzujú pri budove súdu nové zastávky mestskej hromadnej dopravy.

„Už sú do definitívnej polohy osadené všetky koľaje, kompletizuje sa povrchová úprava koľajiska, dokončujú sa zastávky a priľahlé komunikácie,“pot­vrdil generálny riaditeľ spoločnosti EUROVIA SK, a.s. Róbert Šinály.

Električky budú jazdiť po kolaudácií

Ak bude stavba v termíne ukončená, neznamená to, že hneď budú jazdiť električky. Najprv prebehnú kolaudačné konania a všetky nevyhnutné administratívne procesy, ktoré sa s takýmito stavbami spájajú. Zhotoviteľ už ale v týchto dňoch pripravuje potrebné podklady na to, aby spomínané procesy prebehli bez problémov.

„Pre nás je veľmi dôležité aby sme čím skôr uvoľnili komunikácie pre osobné automobily, ale aj mestskú hromadnú dopravu, tak aby premávka mohla začať fungovať bez všetkých obmedzení, ktoré si stavba vyžiadala," hovorí námestník primátora, Martin Petruško.

Mesto opravuje chodníky

Vzhľadom na to, že celá stavba je financovaná ako modernizácia električkových tratí a k nim bezprostredne priľahlých komunikácií, Mesto Košice sa rozhodlo nad rámec projektu zafinancovať aj opravy ďalších cestných úsekov a chodníkov v týchto lokalitách. Rovnako ako v minulosti v prípade komunikácií na Boženy Nemcovej, Zimnej a Komenského, mesto z vlastného rozpočtu opravuje v súčasnosti komunikácie na Triede SNP a Moldavskej. Snahou mesta je komplexne zrekonštruovať tieto lokality, ktoré budú slúžiť Košičanom dlhé roky, a pozdvihnúť tak komfort dopravy nielen električkami, ale aj automobilmi.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM