Kultúra

Kultúra v metropole východu: Na Košickom hrade spojili tri podujatia do historického festivalu

Stredoveký festival Život na hrade vznikol spojením troch podujatí, ktoré sa na Košickom hrade organizovali, do jedného celku.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v metropole východu: Na Košickom hrade spojili tri podujatia do historického festivalu
Zdroj: TASR

Stredoveký festival Život na hrade vznikol spojením troch podujatí, ktoré sa na Košickom hrade organizovali, do jedného celku. Podľa slov kastelána Košického hradu Ľuboša Poradu, dôvodom bolo ponúknuť návštevníkom viac zo stredoveku počas jedného víkendu.

„Spojením festivalu dobovej hudby Musica historica, prehliadky dobových divadiel Teatrum in Castrum a pešieho turnaja pánov podľa Reného z Anjou vznikla interaktívna inscenácia priamo v prostredí Košického hradu. Po piatich rokoch existencie týchto podujatí sa spojili do jedného uceleného festivalu,“ uviedol kastelán hradu.

V rámci hudobnej časti sa na hradnom kopci predstavili Quanti Minoris a Subulcus z Českej republiky, Maďarsko reprezentovalo Marcy Kovats a zo Slovenska to boli Strigôň, Cailleach, Gjoll a Páni času.

Stredoveké divadelné predstavenia na hrade predviedlo zoskupenie Via Cassa a Šaško Fjodor so šašom Krakom. Podujatie pripravilo občianske združenie Castellum Cassovia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM