Eva Mikulová Správy

Kupujete letenky cez internetové rezervačné systémy? Tak si dajte pozor

Slovenská obchodná inšpekcia zaznamenala v poslednom období zvýšený počet spotrebiteľských podnetov, smerujúcich proti spoločnosti eSky.pl, a. s., so sídlom v Poľsku.

Ilustračný obrázok k článku Kupujete letenky cez internetové rezervačné systémy? Tak si dajte pozor
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: kosice.dnes24.sk

Trendom je cestovať tzv. na vlastnú päsť bez cestovky a cestovatelia si tak celý pobyt vyskladajú sami. Počnúc kúpou letenky až po rezerváciu ubytovania.

Lacné, ale…

A preto sú veľmi obľúbené i rôzne internetové vyhľadávače leteniek aj s rezervačným systémom. Na jednu takúto spoločnosť si však treba dať pozor. A to na známu webovú stránku esky.sk.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojej stránke vydala upozornenie pre cestujúcich, ktorí kupujú lacné letenky cez túto spoločnosť.

Sťažnosti cestujúcich

Slovenská obchodná inšpekcia zaznamenala v poslednom období zvýšený počet spotrebiteľských podnetov, smerujúcich proti spoločnosti eS­ky.pl, a. s., so sídlom v Poľsku.

Cestujúci vo svojich podaniach poukazujú na klamlivé obchodné praktiky uvedenej spoločnosti.

„Vzhľadom na intenzitu podnetov cestujúcich odporúčame, aby boli cestujúci obozretní pri nákupe lacných leteniek a dôkladne zvážili svoje rozhodnutia, týkajúce sa zakúpenia produktov prostredníctvom vyššie uvedenej webovej stránky,“ upozorňuje SOI.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM