Tlačové správy

Kvalitná autosedačka zaistí bezpečnosť a komfort na cestách s deťmi

Výber autosedačky pre vaše dieťa predstavuje jednu z najdôležitejších investícií, čo sa týka nákupu detskej výbavy. Neunáhlite sa, venujte mu dostatok času a stavte na overenú kvalitu. Poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitná autosedačka zaistí bezpečnosť a komfort na cestách s deťmi
Zdroj: freepik.com

Výlety, dlhé jazdy autom do vytúženej destinácie, ale aj obyčajné cesty s deťmi do supermarketu dajú rodičom poriadne zabrať. Nezáleží na tom, či ste skôr domácky typ a za dobrodružstvami cestujete len sporadicky alebo si pravidelne zvyknete vyraziť na vzrušujúci výlet s vašimi ratolesťami – spoľahlivá autosedačka je nevyhnutnosťou v každom prípade.

Bezpečnosť, komfort a štýl

Čo sa týka týchto troch vlastností, väčšinu rodičov príjemne prekvapila napríklad Cybex autosedačka. Táto značka patrí medzi to najlepšie čo trh ponúka. Okrem skúseností mamičiek o tom svedčí aj 350 ocenení v hlavných spotrebiteľských testoch, ktoré hodnotili bezpečnosť vajíčok pre novorodencov i autosedačiek pre staršie deti.

Cybex autosedačky patria medzi špičku na trhu.
Cybex autosedačky patria medzi špičku na trhu. / Zdroj: Babetkovo

Ak práve riešite kúpu autosedačky, overte si, či model, ktorý vám padol do oka, spĺňa európske normy a či má potrebné certifikáty. Ak má autosedačka označenie ECE R44 alebo po novom i-Size, ide o bezpečný produkt, na ktorý sa môžete spoľahnúť.

Zvážte výšku a váhu dieťaťa

Okrem bezpečnosti je, samozrejme, dôležité aj pohodlie dieťaťa, a to docielite výberom správnej veľkosti autosedačky. Myslite na to, že nožičky a hlava dieťaťa by nemali vyčnievať mimo autosedačky. Na toto treba prihliadať obzvlášť v zime, kedy má dieťa na sebe niekoľko vrstiev oblečenia a je nutné použiť fusak do autosedačky.

Nesprávny výber veľkosti môže vážne ohroziť bezpečnosť počas jazdy. Na trhu môžete natrafiť na autosedačky určené pre deti od 1 až do 4 rokov, preto si pozorne prejdite dostupnú ponuku, porovnajte veľkosti a tiež nosnosť jednotlivých značiek a ich modelov. Vo viacerých kamenných predajniach a e-shopoch sa tiež stretnete s oficiálnym delením autosedačiek podľa váhy a približného veku dieťaťa – 0, 0+, I, II, III.

Správna veľkosť sedačky zaistí potrebný komfort, ktorý dieťa potrebuje pri jazde.
Správna veľkosť sedačky zaistí potrebný komfort, ktorý dieťa potrebuje pri jazde. / Zdroj: freepik.com

Ak chce zvýšiť komfort vášho bábätka, zabezpečiť mu počas jazdy autom dostatočnú ochranu alebo len potrebujete poradiť pri výbere zo širokého sortimentu značiek a produktov pre detičky, obráťte sa na spoločnosť Babetkovo. Viac sa dozviete na www.babetkovo.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Babetkovo
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM