Eva Mikulová Správy

Kým pristanete na košickom letisku, musíte v lietadle vypísať formulár, FOTO

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov.

Ilustračný obrázok k článku Kým pristanete na košickom letisku, musíte v lietadle vypísať formulár, FOTO
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Z košického letiska sa už lieta čoraz častejšie a postupne s uvoľňovaním opatreni prijatých na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, sa snáď dočkáme i ďalších leteckých spojení.

Koronavírus však spôsobil, že i letecké cestovanie je trochu iné ako predtým. Viac sa dbá na bezpečnosť a hygienu.

Meranie teploty, rúška a formuláre

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hy­gieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich po priestoroch ter­minálu letiska Košice.

Teplotu vám pri prílete zmerajú termokamerou a každý cestujúci, ktorý priletí na Slovensko zo zahraničia aj z chartrových letov, musí odovzdať i vyplnený formulár.

Tlačivo odovzdá počas letu všetkým pasažierom príslušná letecká spoločnosť. Po vyplnení bude každý formulár uchovávaný.

Vypísaný formulár slúži na jednoduchšie vyhľadávanie cestujúceho v prí­pade podozrenia na výskyt prenosnej choroby na palube počas letu. Jeho funkciou je ochrana verejného zdravia všetkých obyvateľov, preto je dôležité vypísať ho úplne a presne.

Do Košíc lieta­jú České Aerolínie z Pra­hy, Austrian Airlines z Vi­edne, Wizzair z Lon­dýna-Luton a Ryanair z Londýna-Stansted.

Obnovenie ostatných leteckých spojení Eurowings z Dusseldorfu a LOT Poľské Aerolínie z Varšavy závisí od rozhodnutia jednotlivých leteckých spoločností. 

Charterová letná sezóna v Košiciach odštartovala 28. júla, odkedy sa z Košíc lieta na dovolenky k moru na južný Cyprus. Termíny letov sú plánované vždy na utorky a to od 28. júla až do 22. septembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM