Eva Mikulová Správy

Ľadový expres sa vracia. Odvezie vás za zážitkami v Slovenskom raji

Cestujte doma a využite jedinečnú možnosť spoznávať úžasné zákutia južnej časti Národného parku Slovenský raj.

Ilustračný obrázok k článku Ľadový expres sa vracia. Odvezie vás za zážitkami v Slovenskom raji
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Skvelá správa pre cestovateľov. Ľadový expres sa opäť vracia na trať.

Mimoriadny turistický vlak premáva každú sobotu počas júla 2020 na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt, penzión a späť.

Obľúbený turistický vlak zjednodušuje dopravnú dostupnosť južnej časti Slovenského raja cestovateľom prichádzajúcim z Košíc.

Toto leto si môžu turisti vyskúšať organizované skupinové aktivity, ako turistiku, nordic walking a trail running s inštruktormi.

Schlaďte sa v jaskyni

Najobľúbenejšou zastávkou na trati je Dobšinská ľadová jaskyňa, ktorá patrí medzi najväčšie prírodné unikáty a krásy Slovenska.

Vďaka jej hĺbke a dĺžke ju zaraďujeme dokonca medzi najväčšie ľadové jaskyne na svete. Jej poloha umožňuje, aby sa v jaskyni celoročne udržiavala teplota pod bodom mrazu a práve tento faktor zohral kľúčovú úlohu pri vytvorení ľadovej výzdoby, ktorú môžete obdivovať na vyše pol kilometrovej prehliadkovej tra­se.

Pri návšteve jaskyne nezabudnite na teplú obuv a oblečenie, aby vás mrazivý vzduch neschladil z letnej horúčavy viac, ako by ste chceli.

Lístky na ľadový expres sú už v predaji, buď online alebo alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM