Eva Mikulová Správy

Ľadový expres "schladil" rekordný počet turistov na atraktívnej trase, FOTO

V aktuálnej sezóne mali cestujúci možnosť zúčastniť sa skupinovej turistiky, nordic walking alebo trail running.

Ilustračný obrázok k článku Ľadový expres "schladil" rekordný počet turistov na atraktívnej trase, FOTO
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Mimoriadny turistický vlak Košického samosprávneho kraja, Ľadový expres, priniesol v rámci jednej zo zastávok počas letného mesiaca júl aj príjemné schladenie spojené s množstvom ďalších zážitkov.

Záujem o jazdu Ľadovým expresom každý rok rastie. Prvýkrát vyštartoval na trať pred troma rokmi a v porovnaní s predošlým rokom počty cestujúcich opäť stúpli.

Kým v minulom roku celkový počet cestujúcich prekročil hranicu 900 osôb za mesiac júl, v aktuálnej sezóne sa rozhodlo za dobrodružstvami cestovať Ľadovým expresom vyše 960 návštevníkov.

Cesta za zážitkami

„Výnimočnosť a obľúbenosť turistického vlaku neustále rastie aj vďaka tomu, že sa nejedná len o klasický spôsob dopravy, ale ponúka súčasne aj zážitky a sprievodné aktivity v rámci jednotlivých zastávok,“ vysvetľuje jedinečnosť projektu výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

V aktuálnej sezóne mali cestujúci možnosť zúčastniť sa skupinovej turistiky, nordic walking alebo trail running. Väčšia časť návštevníkov sa rozhodla využiť Ľadový expres s cieľom navštíviť najväčšie lákadlo celej trasy, Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

Takmer rovnaký počet návštevníkov využilo aj možnosť spoločnej turistiky, či severskú chôdzu – nordic walking, ktorú hodnotili vysoko pozitívne s tým, že urobili aj niečo pre svoje zdravie.

Atraktívnejšou spoločnou aktivitou z uvedených, bola rozhodne turistika, ktorej sa zúčastnilo takmer 100 osôb a spoločne odkrývali prírodné krásy Rajských rebríkov, Dediniek, Stratenej alebo Telgártskych topiek.

Pestrosť zvolenej trasy, ktorá zahŕňala až 9 zastávok, však samozrejme ponúkala taktiež možnosť vystúpiť na ktorejkoľvek z nich a naplánovať si tak dobrodružstvo podľa vlastných preferencií a individuálne v kruhu najbližších.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM