Eva Mikulová Správy

Letisko Košice privítalo jubilejného 550-tisíceho cestujúceho

Len tretíkrát v histórii sa letisku Košice podarilo prekročiť 500-tisícovú hranicu. Vlani prešlo bránami letiska 542 026 cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Letisko Košice privítalo jubilejného 550-tisíceho cestujúceho
Zdroj: Letisko Košice

Už 11 dní pred koncom roka sa letisko Košice môže tešiť z druhého najlepšieho výsledku v histórii. V piatok 20. decembra totiž letisko privítalo jubilejného 550-tisíceho cestujúceho.

Jubilejná pasažierka letela z Austrian Airlines

Jubilejnou 550-tisícou cestujúcou v tomto roku bola Erika Švagrovská, ktorá odletela z Košíc na pravidelnej linke Austrian Airlines do Zurichu s prestupom vo Viedni.

Ako odmenu dostala od leteckej spoločnosti Austrian Airlines 2 spiatočné letenky z Košíc do ktorejkoľvek destinácie v rámci Európy na ich palube.

Celý 20. december 2019 sa na košickom letisku niesol v sviatočnom duchu, keďže všetci cestujúci boli odmenení sladkou pozornosťou v rámci pokračovania obľúbenej predvianočnej tradície, kde ich na letisku vítal a odprevádzal Santa Claus so svojimi pomocníčkami.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice povedal: „I keď presný počet vybavených cestujúcich za tento rok zatiaľ nepoznáme, už teraz môžeme povedať, že to bol veľmi dobrý rok, dokonca druhý najlepší v rámci celej histórii letiska. Chceme sa poďakovať všetkým cestujúcim, ktorí uprednostňujú odlety z letiska Košice do viac ako 300 destinácií na svete. Iba vďaka vám budujeme leteckú dostupnosť z Košíc.”

Zimný letový poriadok

  • Austrian Airlines Viedeň (11× týždenne)
  • České Aerolínie Praha (11× týždenne),
  • Poľské Aerolínie LOT Varšava (9× týždenne)
  • Wizz Air Londýn Luton (7× týždenne)
  • Eurowings Düsseldorf (4× týždenne)

Od 1. apríla 2020 sa do Košíc vracia aj Ryanair, ktorý bude trikrát týždenne prevádzkovať lety na londýnske letisko Stansted.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM