Eva Mikulová Rôzne

Letná turistická sezóna je už v plnom prúde. Budú zase na Hlavnej ulici kone?

Nárast turistov v našom meste rastie každým rokom. Zvyčajne sa v Košiciach zdržia maximálne dva dni. Lákadlom pre rodiny s deťmi by bol Aquapark.

Ilustračný obrázok k článku Letná turistická sezóna je už v plnom prúde. Budú zase na Hlavnej ulici kone?
Zdroj: Eva Mikulová

„Pre návštevníkov sú Košice lákavé aj kombináciou gastra a histórie. Čísla ktoré o počte návštevníkov máme, ukazujú na to, že v porovnaní s minulým rokom idú hore. Posledné roky to má stúpajúcu tendenciu. Hranica prespania je okolo dvoch nocí a boli by sme radi, keby toho bolo viac. Možno keby malo mesto Aquapark, tak by to bolo väčšie lákadlo pre rodiny s deťmi,“ hovorí riaditeľ Visit Košice Miloslav Klíma.

Letná turistická sezóna začala tento rok skôr. Počasie prialo a tak už od konca apríla začalo byť mesto plné návštevníkov. Okrem slovenských turistov sú Košice lákavé i pre zahraničných návštevníkov, a to najmä z Maďarska, Poľska, Čiech, Ukrajiny, Nemecka ale aj z iných krajín.

„Pre návštevníkv, ale i domácich pripravujeme počas celého roka množstvo podujatí. Budú opäť koncerty v Mestskom parku, lákadlom je i zoo s Dinoparkom, Detská železnička, múzea. V centre má veľký úspech turistický vláčik. Topkou je, samozrejme, Dóm sv. Alžbety,“ dodáva Klíma.

Turistický vláčik je fajn, ale čo také kone ? Koče ťahané koňmi majú v Krakove alebo vo Viedni veľký úspech a do historického rázu Košíc by sa skvele hodili.

„To sa riešilo pred pár rokmi, ale problém je v tom, že pešia zóna je skutočne veľmi frekventovaná a je tam aj bezpečnostné riziko. Mali sme už pár krát kone na Hlavnej a bola situácia, že sa splašili. Takže asi nie,“ vysvetlil Klíma.

Miloslav Klíma
2
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM