Lukáš Zavacký Futbal Šport

Lokomotíva Košice v hernej kríze. Tréner Rusnák: Nerobíme so 16-ročnými chlapcami

Po vydarenom úvode sezóny v 2. najvyššej súťaži sa v posledných meraniach síl Lokomotíva Košice trápila. Na menšiu krízu reagoval hlavný tréner celku.

Ilustračný obrázok k článku Lokomotíva Košice v hernej kríze. Tréner Rusnák: Nerobíme so 16-ročnými chlapcami
Zdroj: TASR

Košičanom síce patrí 3. miesto, no možno poznamenať, že sa dostali do veľmi zlej situácie. Nedokázali zvíťaziť 3-krát po sebe. Zakopli s Liptovskomi­kulášanmi a aj so svojím rivalom z metropoly východu, ktorý je momentálne lídrom. Naposledy zlyhali prekvapivo v Lipanoch.

„Samozrejme, na mestské derby sme sa veľmi sústredili, no nevyšlo nám. Nemôžeme to však zvaliť na psychiku. Chalani musia byť trošku mentálne a psychicky odolní. Veď nerobíme so 16-ročnými chlapcami, ktorých treba nastavovať. Futbal je o strese, o tlaku. S tým sa musí vedieť každý vyrovnať,“ uviedol kouč Albert Rusnák.

Myslí si však, že jeho zverenci si v ostatnom stretnutí vôbec nepočínali zle. V ôsmej minúte sa totiž presne trafil Róbert Jano a vyzeralo to tak, že jeho mužstvo bude dominovať. Nestalo sa. Súper v 25. minúte vyrovnal zo štandardky a ďalšie 2 góly pridal v závere. A. Rusnák však pozná dôvod trpkej porážky s tímom, ktorý dovtedy vyhral len 1 duel.

„Celých 90 minút sme mali zápas vo vlastnej réžii a prehrali sme 1:3. Je nemysliteľné, aby sme robili hrubé taktické chyby. Hráči si musia uvedomiť, že nebezpečné územie je naša 16-ka a časť tesne pred ňou,“ zakončil. Lokomotíva Košice najbližšie vyzve na súboj silný Partizán Bardejov, a to 12. novembra o 13:30 na ihrisku protivníka.

Zdroj: Dnes24/fclokomotiva.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM