Lukáš Zavacký Hokej Šport

V Košiciach si uctili Mareka Svatoša (†34): Klub mu zriadil pietne miesto, FOTO

Vedenie HC Košice na neho nezabudlo a rozhodlo sa učiniť pekný krok. Marek Svatoš, ktorého smrť nedávno zasiahla širokú verejnosť, je odchovancom oceliarskeho celku.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach si uctili Mareka Svatoša (†34): Klub mu zriadil pietne miesto, FOTO
3
Galéria

Na prelome tisícročí patril k najväčším osobnostiam obľúbeného kolektívneho športu. Milovali ho ľudia nielen v našej krajine, ale aj za jej hranicami. Podľa mnohých osobností bol dobrým človekom. A treba podotknúť, že mladým. Mal len 34 rokov, keď opustil tento svet. O to viac tragédia zarmútila jeho najbližších a všetkých jeho priaznivcov.

Zdroj: TASR

„Celú našu hokejovú obec aj mňa osobne táto neuveriteľná smutná správa hlboko zasiahla. Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, Marek zostane navždy v našich srdciach,“ uviedol generálny manažér HC Košice, Juraj Bakoš.

Klub sa ho rozhodol uctiť a pred Steel Arénou mu zriadil pietne miesto s kondolenčnou knihou, ktoré môžete vidieť na fotografiách v galérii. Pred najbližším zápasom s Popradom dokonca za neho nastane minúta ticha.

Marek Svatoš začínal hrať u nás, no neskôr sa presunul do zámoria. Vyskúšal si nižšie súťaže, ale aj NHL, kde odohral 358 zápasov. Zaznamenal v nich 102 gólov a 77 asistencií. Pôsobil aj v ruskej KHL. Naposledy hájil farby metropoly východu v slovenskej súťaži. Kariéru ukončil ziskom titulu v sezóne 2013/2014, no sprevádzalo ju množstvo zranení, ktoré mu zabránili ešte viac rozvinúť svoj talent.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Zdroj: Dnes24/hckosice.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM