Aktualizované Eva Mikulová Krimi

Ľudí na Laboreckej ulici vystrašil neznámy predmet. Mali obavu, či to nie je nástražný systém

Zásah polície a záchranných zložiek si v stredu ráno vyžiadal nález podozrivého predmetu na Laboreckej ulici v Košiciach. Ľudí evakuovali.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí na Laboreckej ulici vystrašil neznámy predmet. Mali obavu, či to nie je nástražný systém
Zdroj: KR PZ Košice

„Na trávnatom poraste na mieste verejnosti prístupnom v košickej mestskej časti Západ bol nájdený podozrivý predmet. Polícia ihneď vykonala všetky potrebné bezpečnostné opatrenia a na miesto sa dostavili všetky záchranné zložky,“ informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Bližšie informácie nateraz podľa nej nie je možné poskytnúť.

Podľa našich informácií, išlo o bandasku z ktorej viedli drôty. Obyvatelia však tvrdia, že táto bandaska sa už tam povaľovala niekoľko dní.

Laboreckú ulicu polícia uzavrela približne o 8.30 h. Z desiatok okolitých bytov evakuovali obyvateľov.

Vyjadrenie polície

Dnes (10.1.) v ranných hodinách bol na trávnatom poraste, na mieste verejne prístupnom, v blízkosti obytných blokov v košickej mestskej časti Západ nájdený podozrivý predmet, ktorý z vizuálneho hľadiska pripomínal nástražný výbušný systém.

Polícia ihneď po prijatí oznámenia o nájdení podozrivého predmetu vykonala všetky potrebné bezpečnostné opatrenia na zamedzenie vzniku ohrozenia obyvateľstva. V spolupráci s Hasičským a záchranným zborom bola vykonaná evakuácia približne 80 obyvateľov štyroch vchodov obytného bloku, ktorý sa nachádzal v blízkosti podozrivého predmetu.

Na miesto sa dostavili všetky záchranné zložky, policajný pyrotechnik a Kontrolné chemické laboratórium. Bolo vykonané meranie na zistenie prítomnosti výbušných a nebezpečných látok. Prvotnou obhliadkou a meraním nebola zistená prítomnosť nebezpečnej látky ani nástražného výbušného systému. K zraneniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo. Podozrivý predmet bol zaistený a prevezený na ďalšie expertízne skúmanie.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

„O aký konkrétny predmet v danom prípade išlo, bude predmetom ďalšieho expertízneho skúmania, rovnako aj vyhodnotenie stôp, zachytených na mieste udalosti, ktoré môžu smerovať k odhaleniu totožnosti doposiaľ neznámeho páchateľa. Bližšie informácie poskytneme a verejnosť budeme o prípade informovať hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM