Lukáš Zavacký Rôzne Správy

Lyžovanie v Košiciach a okolí: PREHĽAD stredísk s pravou zimnou zábavou, FOTO

Za lyžovačkou netreba cestovať ďaleko. V Košiciach a okolí nájdeme množstvo stredísk, ktoré túto zábavu ponúkajú. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Lyžovanie v Košiciach a okolí: PREHĽAD stredísk s pravou zimnou zábavou, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Cez chladné obdobie nie je veľa príležitostí na športovanie. Ľudia si môžu zacvičiť v posilňovni, vybrať sa korčuľovať alebo si zaplávať. Ďalší možno preferujú svah. Webová stránka www.onthesnow.sk informuje o miestach, kde sa momentálne dá poriadne vyžiť na snouborde či na lyžiach.

Možnosti len na krok

Lokality neďaleko metropoly východu sú obľúbené a často praskajú vo švíkoch (foto v galérii). Ľudia môžu zájsť na Jahodnú, kde sú v súčasnosti veľmi dobré podmienky. Dostať sa tam dá autobusovou linkou 14, ktorá do polovičky februára premáva každé dve hodiny.

Netreba zabúdať ani na Kavečany, kde je situácia rovnaká. Chodí sem spoj s číslom 29. „Načo ísť niekam do Álp, keď máme strediská rovno po ruke. Myslím si, že ponúkajú dostatočnú kvalitu,“ uviedla Lenka z Košíc. V blízkosti nášho mesta je aj kopec na Kojšovskej holi, ktorý ale nie je k dispozícii.

Široký výber v okolí

Ďalšie takéto možnosti ponúkajú aj iné blízke regióny, a to napríklad Gemer, Spiš, Šariš i Zemplín. Vyberať si možno z požehnaného poč­tu.

V plnej prevádzke sú strediská Drienica, Dubovica, Fričkovce, Hnilčík – Ski centrum Mraznica, Litmanová, Ľubovnianske Kúpele, Makovica – Nižná Polianka, Parihuzovce, Plejsy, Poráč Brodok, Resort Levočská dolina, Ski Lysá, Vernár – Studničky, Vyšný Slaná – Július či Vyšné Ružbachy.

/Informácie sú aktuálne k 4. januáru 2017./

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám nikdy neunikne.

Preferujete lyžovanie v slovenských alebo zahraničných strediskách?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM