Eva Mikulová Rôzne

Mamičky budú rodiť v krajších priestoroch v nemocnici v Šaci. Zrekonštruovali aj oddelenie šestonedelia

Výška investície presiahla dva milióny eur. Spoločnosť Agel, a. s., do skupiny ktorej nemocnica patrí, ich hradila z vlastných zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky budú rodiť v krajších priestoroch v nemocnici v Šaci. Zrekonštruovali aj oddelenie šestonedelia
9
Galéria
Zdroj: TASR

Zrekonštruované priestory Gynekologicko-pôrodníckej kliniky a novorodeneckého oddelenia slávnostne otvorila v pondelok 29. apríla, Nemocnica Košice-Šaca. Výška investície presiahla dva milióny eur.

V zrekonštruovaných priestoroch je k dispozícii päť nových pôrodných boxov s centrálnym monitorovacím systémom. Nové priestory ponúknu rodičkám počas pôrodu viac súkromia.

Ako uviedol prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Ján Richnavský, intimita je pri pôrode kľúčová a budúcej mamičke dopomôže navodiť psychickú pohodu, čo ju môže pozitívne ovplyvniť. „Práve tento fakt bol prvoradým pri plánovaní nových pôrodných boxov s vlastným sociálnym zariadením a centrálnym monitorovacím systémom,“ povedal.

Ubytovanie hotelového typu

Pôrodnica okrem pôrodných boxov získala rekonštrukciou priestorov kliniky aj dve nové operačné sály. Tie budú podľa neho využívať na pôrody, pri ktorých je indikovaná sekcia, teda cisársky rez, ale aj na ostatné gynekologické zákroky.

Kompletnou obnovou prešlo i oddelenie šestonedelia. Primárka novorodeneckého oddelenia Slávka Virágová pripomenula, že žena je po pôrode vysilená a potrebuje oddychovať, zároveň je ale potrebné nastaviť dojčenie. „Preto sme sa pri rekonštrukcii zamerali na vytvorenie prostredia, ktoré jej ponúkne nielen komfort, ale aj navodenie domáckej atmosféry. Ubytovanie hotelového typu je medzi mamičkami veľmi obľúbené,“ uviedla.

Kompletná rekonštrukcia pôrodnice trvala viac ako pol roka. Zrekonštruovaná plocha má 1762 metrov štvorcových.

V pôrodnici v Šaci sa ročne narodí okolo 1900 detí.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM