Eva Mikulová Správy

Medzinárodnú základnú školu otvoria v Košiciach v budúcom školskom roku

Priestory zrušenej základnej školy v Košickej Novej Vsi na Poľnej 1 by sa od mája mali začať meniť na modernú vzdelávaciu inštitúciu.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodnú základnú školu otvoria v Košiciach v budúcom školskom roku
Zdroj: TASR

Budovu základnej školy začne renovovať Európska vzdelávacia agentúra. Informuje o tom mesto na svojej oficiálnej stránke.

Tá v nej chce v školskom roku 2020/2021 spustiť prvý rok vzdelávacieho programu Primary Years Programme v rámci Medzinárodnej základnej školy, určený pre deti od 5 do 11 rokov.

Prenájom na tri roky

Mesto Košice je výlučným vlastníkom budovy školy a Európska vzdelávacia agentúra by ju po odsúhlasení mestským zastupiteľstvom dostala do prenájmu zatiaľ na tri roky.

V zmysle štatútu mesta Košice by z dôvodu hodného osobitného zreteľa platila škola za 912 m2 prenajatých priestorov minimálne možné nájomné 9 eur/m2, plus ich vlastné prevádzkové náklady.

To by predstavovalo sumu 8208 eur ročne, pričom škola si údržbu prenajatých priestorov bude zabezpečovať vo vlastnej réžii.

Medzinárodná základná škola, ktorá v Košickej Novej Vsi vznikne, pripravuje svoj nový projekt aj s podporou Americkej obchodnej komory na Slovensku a jej členov.

Bude certifikovanou školou International Baccalaureate. Ide o certifikačnú vzdelávaciu organizáciu, ktorej program používa viac ako 1500 škôl v 154 krajinách.

Školu bude mať na starosti nezisková organizácia Európska vzdelávacia agentúra Prešov, ktorá je v tomto meste zriaďovateľom aj Súkromného gymnázia a Súkromnej základnej školy.

Obidve inštitúcie sú plne akreditované pre bilingválne vzdelávanie a gymnázium je v súčasnosti pilotnou školou programu Ministerstva školstva založenom na záujme žiaka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM