Správy

Mesačník Košíc je spomedzi mestských novín najlepší. V TOP 20 sú aj mestské časti

V hodnotení novín slovenských miest a obcí získal košický mesačník V skratKE prvenstvo. Dobre sú na tom ale aj periodiká košických mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Mesačník Košíc je spomedzi mestských novín najlepší. V TOP 20 sú aj mestské časti
Zdroj: pixabay.com

Mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS) zverejnila rebríček Hlásne trúby, ktorý hodnotí noviny samospráv z hľadiska užitočnosti, objektívnosti a verejnoprávneho charakteru. Na prvom mieste sa spomedzi 84 radničných novín umiestnili mestské noviny Košíc V SkratKE. Informovali sme o tom v článku TU.

Čo na to primátor?

Košický mesačník bol najlepšie hodnoteným z hľadiska kritérií verejnoprávnosti a objektívnosti. TIS pri hodnotení periodika uviedla, že primátor sa v novinách nevyskytuje často, rozoberajú sa v nich miestami aj pálčivé témy s pluralitnými názormi, a že priestor dostáva i kritika.

Na úspech novín, ktoré vychádzajú iba od minulého roka a boli terčom kritiky mestských poslancov, reagoval aj košický primátor Jaroslav Polaček. „Pred rokom sme dali záväzok, že budeme vydávať transparentné noviny pre Košičanov, poslancom, ktorí nám neverili, sme povedali, že vizitku nám bude vystavovať Transparency International Slovensko. Tento úspech je vizitkou celého tímu, ktorý noviny tvorí a každému patrí obrovská vďaka,“ uviedol.

Zabodovali aj mestské časti

Vysokú kvalitu majú podľa hodnotenia aj noviny košických mestských častí. Medzi tridsiatimi najlepšími sú štyri takéto periodiká. Najvyššie, na 12. priečke, sa umiestnili noviny Sídliska Ťahanovce (Ťahanovské noviny).

„Je samozrejme na čom pracovať a určite sa ešte budeme snažiť zlepšiť. Polepšili sme si od posledného hodnotenia o sedem priečok. V tomto roku chceme ešte viac napraviť vytknuté veci a nedostatky a noviny pre vás robiť čo najzaujímavejšie a najkvalitnejšie a samozrejme transparentne,“ uviedlo Sídlisko Ťahanovce na sociálnej sieti.

Na 20. mieste skončili noviny mestskej časti Dargovských hrdinov (F-kuriér), na 22. mieste občasník Sídliska KVP (KVaPka) a 24. priečka patrí novinám mestskej časti Západ (Terasa).

Ďalšie umiestnenia:

  • 40. miesto MČ Juh (Južan)
  • 45. miesto MČ Staré Mesto (Staromestské listy)
  • 54. miesto MČ Nad jazerom (Jazerčan)

Celý rebríček aj s hodnoteniami nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM