Eva Mikulová Správy

Mesto Košice zabezpečí potravinové balíčky pre ľudí v núdzi

Kosit pozastavuje zber a odvoz objemného odpadu zo záhradkárskych a chatových lokalít.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Košice zabezpečí potravinové balíčky pre ľudí v núdzi
Zdroj: Mesto Košice

V utorok 17. marca opäť zasadal Krízový štáb mesta.

Mesto pripraví každý deň 50 potravinových balíčkov pre ľudí v núdzi a zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorí navštevujú zariadenia mesta Košice ako sú napr. Oáza – zariadenie pre ľudí bez domova v Bernátovciach alebo Arcidiecézna charita.

Kosit obmedzil až do konca marca zber a zvoz objemného odpadu vrátane jeho zberu z rekreačných a chatových oblastí, alebo záhradkárskych lokalít. Cieľom je, aby sa v tomto období mohol koncentrovať najmä na zber zmesového komunálneho odpadu.

Opatrenia na Luníku IX

Pozitívnou zmenou je to, že väčšina tamojších obyvateľov sa už tak často nezhlukuje do veľkých skupín a viacerí z nich už začali nosiť aj rúška.

Obyvatelia sídliska dobre prijali aj to, že im počas tejto mimoriadnej situácie opätovne začala nepretržite tiecť z kohútikov aj pitná voda.

Mesto si objednalo aj cisternu, ktorá bude zásobovať pitnou vodou v obmedzenom čase aj obyvateľov vybraných nelegálnych osád.

Krízový štáb mesta navrhol Košickému samosprávnemu kraju, aby do všetkých objektov polikliník, Domovov sociálnych služieb, múzeí, galérií a ďalších inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti podobne ako mesto Košice v predchádzajúcich dňoch umiestnil piktogramy odkazujúce na to, že vstup do všetkých týchto objektov je možný len s rúškom.

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM