Eva Mikulová Správy

Mesto podporí mládežnícky šport a možno vzniknú i sídliskové plavárne

Do podpory športu v meste pôjde rovnaká suma ako to bolo pôvodne schválené pri prerokovávaní rozpočtu na mestskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporí mládežnícky šport a možno vzniknú i sídliskové plavárne
Zdroj: Mesto Košice

Do podpory športu v meste tak pôjde rovnaká suma vo výške 1,1 milióna eur ako to bolo pôvodne schválené pri prerokovávaní rozpočtu na mestskom zastupiteľstve.

Zároveň sa majú na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude konať v štvrtok 28. mája upraviť pravidlá pre poskytovanie dotácií na šport.

Ak to poslanci schvália, športové kluby už nebudú musieť pre získanie dotácií dokladovať 10-percentné spolufinancovanie z vlastných zdrojov.

V 50 športových mestských kluboch športuje takmer 6800 detí.

„Mesto Košice deklaruje plnú podporu športovým klubom, ktoré sa starajú a mládežnícky šport do 23 rokov. Záleží nám na tom, aby kluby, ktorú sú momentálne vo vážnej situácii, sa mohli oprieť o pomoc mesta a opätovne rozbehli svoju športovú činnosť,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Pripravujú sa projekty na rekonštrukciu Angles arény, či výstavbu multifunkčnej haly. Ešte v tomto roku sa má začať s prepojením kúpaliska Červená hviezda s Mestskou krytou plavárňou (MKP). Kúpaniachtiví Košičania budú môcť jeho prvú časť využívať už na jar roku 2021.

Ak sa mesto nedohodne so samosprávou v Starom meste na prevzatí MKP do správy mesta Košice, budú sa hľadať spôsoby ako by mohli na sídliskách vzniknúť menšie plavárne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM