Samospráva

Mesto reaguje na žalobu poslancov. Predaj akcií bol v súlade so zákonom

Mesto Košice je presvedčené, že pri prevode 29 kusov akcií zodpovedajúcich 29-percentnému podielu na základnom imaní spoločnosti KOSIT, a. s., postupovalo správne.

Ilustračný obrázok k článku Mesto reaguje na žalobu poslancov. Predaj akcií bol v súlade so zákonom
Foto: Eva Mikulová

„Veríme, že správnosť tohto postupu potvrdí svojím rozhodnutím aj súd,“ v reakcii na žalobu, ktorú na Okresný súd Košice v tejto veci podali nezávislí poslanci mestského zastupiteľstva Jaroslav Polaček a Marcel Gibóda, to pre TASR povedal vedúci komunikačného referátu mesta Košice Jozef Marko.

Predvolebná kampaň poslancov

Spoločnosť KOSIT, a. s., uviedla, že aktivity Polačeka a Gibódu vníma ako začiatok predvolebnej kampane. „Preto sa nebudeme zapájať do ich politického marketingu,“ povedala za spoločnosť Silvia Karolyiová. Polaček a Gibóda podali v stredu (11.7.) na Okresný súd Košice žalobu na mesto Košice a na maltskú spoločnosť Wood Waste Management Limited, ktorá je majoritným akcionárom spoločnosti KOSIT, a. s.

Ako TASR informovali, v žalobe žiadajú súd, aby svojím rozhodnutím určil, že zmluva, ktorou mesto Košice šiesteho júla 2017 previedlo 29 percent akcií spoločnosti KOSIT, a. s., a ktorou prišlo aj o spaľovňu odpadov za kúpnu cenu odsúhlasenú mestským zastupiteľstvom v Košiciach vo výške 4,61 milióna eur, je neplatná.

Foto: viceprimátor Martin Petruško

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM