Eva Mikulová Samospráva

Mesto spustilo skúšobnú verziu nového webu. Bude sa dať pohodlne sledovať aj na mobiloch

Užívateľom ponúka prehľadnú štruktúru a obsah, moderný a nadčasový dizajn, novú koncepciu štruktúry webu bez rušivých elementov ako sú reklamné bannery.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spustilo skúšobnú verziu nového webu. Bude sa dať pohodlne sledovať aj na mobiloch
Foto: Eva Mikulová

Nové a moderné webové sídlo pripravilo Mesto Košice v spolupráci s dodávateľom – spoločnosťou ANTIK Telecom s. r. o..

„Užívateľom ponúka prehľadnú štruktúru a obsah, moderný a nadčasový dizajn, novú koncepciu štruktúry webu bez rušivých elementov, pričom sa ale zachovali dôležité odkazy na viditeľných miestach. Taktiež ponúka responzívny dizajn potrebný pre súčasné mobilné a smart zariadenia, plnú podporu video obsahu, čiže implementované videá priamo v článkoch a na indexe webu v mozaike, veľkú prehľadnú mozaiku dôležitých udalostí na titulnej stránke, nové fulltextové vyhľadávanie v kompletne celom obsahu webu a ďalšie moderné riešenia,“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Ssambor.

Dizajn z roku 2012

„Pôvodný web mesta už technologicky ani dizajnovo nezodpovedá požiadavkám súčasnosti. Jeho dizajn sa menil naposledy v roku 2012. Preto bolo potrebné vytvorenie nového webového sídla mesta. Verím, že návštevníci mestskej internetovej stránky si budú jej vzhľad pochvaľovať a užívateľský komfort sa v práci s ňou významne zvýši," hovorí námestník primátora mesta Košice Martin Petruško.

Náklady na vytvorenie nového portálu sú 14-tisíc eur, nový dizajn stál tritisíc eur. Práce na jeho vytvorení trvali dva roky. Súčasťou dodaného riešenia je nová, verejne dostupná webová stránka mesta Košice a redakčný systém, ktorý obsahuje desať modulov pre správu obsahu webovej stránky a podporu interných procesov mesta, vrátane publikovania dokumentov samosprávy.

V stredu 10. októbra bola spustená skúšobná (beta) verzia nového webu, ktorá v súčasnosti funguje na princípe nočného importu článkov z pôvodného webu, takže všetky aktuálne články majú oneskorenie o jeden deň. Súčasne prebieha kontrola statického obsahu a jeho dopĺňanie.

Predpokladané spustenie do ostrej prevádzky je koncom novembra 2018.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM