Eva Mikulová Správy

Mestská krytá plaváreň je stále zatvorená

Starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik vo štvrtok 25. júna o 22. hodine rozhodol o uzavretí prevádzky Mestskej krytej plavárne.

Ilustračný obrázok k článku Mestská krytá plaváreň je stále zatvorená
12
Galéria
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Na operatívnej porade s riaditeľom Vladimírom Hlivákom starosta zadal úlohu vyšetriť príčiny zakalenej vody a zistiť, či je za problém zodpovedný ľudský faktor alebo zlyhanie technológie filtrovania.

Riaditeľ Vladimír Hlivák upokojuje plávajúcu verejnosť, že voda v bazéne bola, aj napriek zakalenosti, zdravotne nezávadná, čo skonštatoval Úrad verejného zdravotníctva, ktorý v utorok odobral vzorky.

Problémy s vodou po odstávke

Problémy so zákalom vody sa objavili po obnovení prevádzky po viac ako trojmesačnej odstávke plavárne v rámci proti koronových opatrení.

Podľa slov riaditeľa sa snažili situáciu vyriešiť popri bežnej prevádzke, aby nemuseli jediný 50 metrový bazén v kraji znovu odstaviť, čo sa, žiaľ, v uplynulom týždni ani pri enormnej snahe nepodarilo.

Starosta po porade s vedením plavárne rozhodol aj o okamžitom vypustení bazénov, ich vyčistení a následnom napustení, čo potrvá približne 5 až 9 dní. Zároveň sa bude pracovať na odstránení technickej poruchy.

„Verím, že už čoskoro plaváreň otvoríme k spokojnosti športových i rekreačných plavcov. Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme,“ doplnil Vladimír Hlivák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM