Eva Mikulová Správy

V Košiciach otvorili prvé kúpalisko, ale len na tri hodiny. Prečo?, FOTO

košičania sa konečne dočkali. V piatok 26. júna začali letnú sezónu na mestskom kúpalisku Rumanová v Mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach otvorili prvé kúpalisko, ale len na tri hodiny. Prečo?, FOTO
12
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Slávnostné otvorenie mestského kúpaliska Rumanová v Mestskom parku za účasti primátora mesta Jaroslava polačeka, bolo naplánované na 14,00 hodinu v piatok 26. júna.

Kúpalisko svoje brány však otvorilo už o 12,00 hodiny a prví návštevníci si nedali ujsť príležitosť konečne si zaplávať v centre mesta. Lenže všetko nakoniec prekazilo počasie. To odradilo mnohých návštevníkov a silná búrka sa rozpútala niekoľko minút po 14,00 hodine.

Kým primátor J. Polaček rozdával posledné rozhovory médiam pod dáždnikom, ľudia sa už balili a odchádzali preč. Nakoniec kúpalisko o 15,00 hodine zatvorili. Samozrejme ak bude počasie priať, otvoria každý deň počas celej letnej sezóny.

Menej ľudí, rovnaké vstupné

V súvislosti s preventívnymi opatreniami voči šíreniu nového koronavírusu jeho kapacitu znížili. „Uvoľnilo sa opatrenie, a to dodržanie dvojmetrovej vzdialenosti na oddychových plochách medzi jednotlivcami, respektíve skupinami osôb z jednej domácnosti. Zatiaľ to má odporúčací charakter, avšak aj na základe tohto odporúčacieho ustanovenia sme zatiaľ znížili kapacitu kúpaliska z 1200 na 800,“ povedal správca kúpaliska Štefan Ferencz.

Hygienické opatrenia podľa primátora zvýšia náklady o niekoľko desiatok tisíc eur. „Preto chceme z mestského rozpočtu vyčleniť sumu 30.000 eur na podporu kúpalísk, aby sme nemuseli zvyšovať vstupné v súvislosti s ochranou pred pandémiou a všetkými týmito vecami,“

Ďalšie kúpalisko Červená hviezda by chceli otvoriť už 30. júna, ak to počasie dovolí.

Kúpaliská budú v prevádzke počas letných prázdnin každý deň od 9.00 h do 19.00 h, v júni otvárajú presne na poludnie. Na kúpalisku Rumanova bude okrem toho výlučne pre plavcov vyčlenený čas na plávanie počas pracovných dní medzi 7.30 h a 8.45 h v 50 metrov dlhom plaveckom bazéne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM