Lenka Fedorová Rôzne Správy

MET v Košiciach: Ako postupujú rekonštrukčné práce?

Hlavným cieľom modernizácie električkových tratí je dosiahnutie vyššej efektivity, bezpečnosti dopravy i väčšieho komfortu. Ako pokračujú práce na rekonštrukcii?

Ilustračný obrázok k článku MET v Košiciach: Ako postupujú rekonštrukčné práce?
Zdroj: TASR

1. decembra, počas kontrolného dňa, primátor Košíc Richard Raši preveril, ako pokročili práce v rámci druhej etapy modernizácie košických električkových tratí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Mestská električková dráha pozostáva z ôsmich ucelených častí. Ako prvé sú modernizované Zimná ulica, úsek trate od križovatky TIP TOP – obratisko Botanická záhrada a obratisko Botanická záhrada. Pri kontrole jednotlivých úsekov primátora podľa hovorkyne predovšetkým zaujímalo, čo všetko už bolo urobené a na čom sa pracuje.

„Dozvedel sa, že sú zdemontované trakčné vedenia, železničný zvršok a v jednej časti je už aj zabetónovaných osem základov. Ďalej, že robotníci práve dnes začali demontovať železničný zvršok na Ulici B. Němcovej, zastávky na Zimnej ulici a obratisku Botanická záhrada. Začali sa práce na káblovode na Zimnej ulici, prípojke nízkeho napätia pre Meniareň „D“ a výstavbu Meniarne „A“,“ spresnila Šnajdárová.

Stavbári podľa jej slov primátora ubezpečili, že všetky práce pokračujú plne v súlade s predpokladaným plánom modernizácie. „Ako sme deklarovali, budeme robiť pravidelné kontrolné dni každý týždeň, pretože modernizácia električkových tratí je mimoriadne významná a dôležitá pre celé naše mesto. Som rád, že v týchto úvodných dňoch pokračujú práce podľa plánu,“ zhodnotil na záver Raši.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM