Lenka Fedorová Správy Samospráva

MET v Košiciach: Čo nás čaká a koľko to bude stáť?

Košičania sa dočkali začiatku ďalšej etapy modernizácie električkových tratí. Čo všetko bude rekonštrukcia obnášať?

Ilustračný obrázok k článku MET v Košiciach: Čo nás čaká a koľko to bude stáť?
Zdroj: TASR

22. novembra tohto roku začala v metropole východu ďalšia etapa modernizácie električkových tratí (MET). Zhotoviteľom stavby je spoločnosť Eurovia SK.

Príspevok takmer 90 miliónov

„Z nášho pohľadu je najdôležitejšie, že práce budú realizované etapovite, po úsekoch a podľa možností s čiastkovými uzáverami komunikácií i obmedzeniami dopravy. Košičania nepocítia dopady prebiehajúcej stavby tak ako v minulom roku, keď boli realizované stavby IKD," uviedol na adresu rekonštrukcie primátor Richard Raši.

Ako ďalej pokračoval, každý týždeň sa na stavbe uskutoční kontrolný deň za účasti zástupcu vedenia mesta Košice a spoločnosti Eurovia a všetky prípadné problémy sa budú promtne riešiť.

Hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová tiež informovala, že konanie o žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku (NFP) bolo ukončené s tým, že žiadosť splnila všetky podmienky poskytnutia príspevku vo schválenej výške 89 706 442 eur.

Košičania budú jazdiť komfortnejšie

Hlavným cieľom ďalšej etapy modernizácie električkovej trate má byť zabezpečenie zvýšenia efektivity a bezpečnosti dopravy, vyšší komfort pre cestujúcich a vodičov, zníženie hluku, vibrácií, prašnosti a zvýšenie pozitívnych environmentálnych vplyvov na kritických úsekoch električkových tratí v meste.

Rekonštruovaných bude postupne osem ucelených častí.

Stavebné práce tak budú zahŕňať kompletnú výmenu električkového zvršku i spodku, trakčného vedenia, ako aj ochranu inžinierskych sietí, ktoré tieto električkové trate križujú. Postavené budú aj nové meniarne.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM