Kultúra

Metropola východu ožila folklórom: V historickom centre postavili máj, FOTO

Folkloristi postavili v rámci začínajúcich osláv Dňa mesta Košice na Hlavnej ulici máj. Atmosféru z podujatia vám prinášame na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Metropola východu ožila folklórom: V historickom centre postavili máj, FOTO
27
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Metropola východu ožila počas uplynulých dní oslavami Dňa mesta. Pozornosť okoloidúcich upútalo aj tradičné stavanie mája. To sa tak, ako po iné roky, nieslo za účasti spevu i tanca.

V pondelok podvečer sa na košickej Hlavnej ulici stretli stovky domácich i návštevníkov mesta, aby si vychutnali znamenitú atmosféru tradičného stavania mája.

Podujatie odštartoval sprievod mestom, ktorý smeroval od Dolnej brány k Immaculate a späť. Na jeho čelo sa spolu s folkloristami postavil aj viceprimátor Martin Petruško, ktorý tak oficiálne zahájil 24. ročník osláv Dňa mesta Košice. Po postavení mája program pokračoval vystúpením folklórnych súborov.

Počas podujatia sa predstavili FS Borievka, FS Hornád, FS Jahodná, Pristaše z Košíc a FS Abovčan z Čane. Nechýbali ani detské foklórne skupiny Hanička I. a Hanička II., Jahôdka, Pagáčik, Železiarik či mládežnícky súbor Želiezko.

Oslavy Dňa mesta Košice potrvajú až do 8. mája, počas nich sa uskutoční spolu 30 hlavných a 35 sprievodných podujatí. Kompletný program osláv si môžete pozrieť v našom článku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

FOTOGALÉRIA: V Košiciach postavili máj za účasti spevu a tanca
27
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM