Lenka Fedorová Hokej

Mladé hokejové talenty: Trojica Košičanov posilnila slovenskú reprezentáciu

Na hokejovom turnaji v rakúskom Slazburgu reprezentovala slovenský tím aj trojica Košičanov. Mladým hokejistom pomáhal aj Rastislav Staňa.

Ilustračný obrázok k článku Mladé hokejové talenty: Trojica Košičanov posilnila slovenskú reprezentáciu
Zdroj: TASR

Trojici košických hokejistov sa na začiatku ich hokejovej kariéry veľmi darí. Vo svojom mladom veku sa dostali do reprezentačného výberu Slovenska do 16 rokov. Eliáš, Lukáčik a Pálfy odohrali turnaj v Rakúsku.

Trénoval aj Staňa

Na mládežníckom turnaji Wolfgang Rud Cup v Salzburgu sa predstavila naša druhá najmladšia reprezentácia. Pod vedením Tomáša Pšenku a za pomoci asistenta Rastislava Paľova si zmerali na ľade sily s protihráčmi z Česka, Ruska a Rakúska. V realizačnom tíme nechýbal ani Košičan Rastislav Staňa.

Trojica hráčov nastúpila vo všetkých zápasoch výberu. 15-ročný Ondrej Lukáčik odohrá v Košiciach ešte len druhú sezónu, avšak na turnaji v Salzburgu nazbieral množstvo skúseností. Podľa jeho slov im pomohli tréningy v Bratislave, kde sa viac spoznali so spoluhráčmi, ktorí sú inak ich protihráči. Lukáčik reprezentoval Slovensko aj v minulej sezóne v kategórii do 15 rokov.

Na turnaji hrali rýchly hokej

Druhým útočníkom v slovenskom výbere bol Juraj Eliáš, ktorý má len 14 rokov. Podľa neho sa hral na turnaji veľmi rýchly hokej, čoho dôsledkom boli prehry slovenského mládežníckeho družstva. Eliáš spolu s Dominikom Sojkom a Maximom Čajkovičom sa postarali o jediný gól Slovenska. Juraj Eliáš patrí napriek nízkemu veku medzi najvyšších hokejistov na ľade. Pri výške 190 cm váži 93 kilogramov.

Trojicu košických hokejistov, ktorí sa dostali do mládežníckej reprezentácie uzatvára 15-ročný Matej Pálfy, ktorý bol jediným košickým obrancom vo výbere. Podľa neho boli všetky medzinárodné zápasy na veľmi vysokej úrovni a hral sa rýchly a bojovný hokej. Pálfy už v minulej sezóne reprezentoval Slovenskom v kategórii do 15 rokov.

Mladým hráčom držíme v ich kariére prsty a veríme, že nielen Košice, ale celé Slovensko budú aj naďalej hrdo reprezentovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM