Eva Mikulová Samospráva

Mlynský náhon je krajší, dobrovoľníci natreli plot, FOTO

Dobrovoľníci z magistrátu celkovo natreli farbou okolo tisíc metrov kovového oplotenia. Tento rok už majú za sebou množstvo dobrovoľníckych aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Mlynský náhon je krajší, dobrovoľníci natreli plot, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

K skrášleniu kovového oplotenia prispelo 50 dobrovoľníkov.

Mlynský náhon ako najstaršie zachované priemyselné dielo v Košiciach pozná asi každý Košičan. Vzniklo v 15. storočí a je zapísané v zozname technických pamiatok.

Keďže mesto Košice je pre tento rok Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva, niekoľko desiatok dobrovoľníkov z radov zamestnancov mesta a mestských podnikov (Správa mestskej zelene, Archív mesta Košice, Stredisko sociálnej pomoci mesta Košice, K13 Košické kultúrne centrá) sa v piatok 20. septembra stretlo pri Mlynskom náhone, zobrali do rúk farby, štetce, vysúkali rukávy a pustili sa do práce.

Počasie dobrovoľníkom vyšlo na jednotku, a tak natieranie išlo všetkým ako po masle. Výsledok niekoľkohodinovej práce stál za to, mestskí dobrovoľníci celkovo natreli farbou okolo tisíc metrov kovového oplotenia.

Dobrovoľníci z radov zamestnancov mesta a mestských podnikov majú v tomto roku za sebou už mnohé dobrovoľnícke aktivity.

Pred MS v ľadovom hokeji natreli v meste farbami viac ako 250 smetných nádob, zveľadili a skrášlili areál detského centra v Krásnej, vyčistili od odpadu historický evanjelický cintorín, pomohli vymaľovať priestory ZUŠ M. Hemerkovej a natreli aj výbehy zvieratiek v košickej ZOO.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM