Eva Mikulová Správy

Móda vo všetkých podobách - to je košický Fashion Week, FOTO

Košice Fashion Week & Summit 2019 prepojí osobnosti z kreatívnych odborov, ktoré spája udržateľná a etická móda. Nebudú chýbať ani módne prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Móda vo všetkých podobách - to je košický Fashion Week, FOTO
5
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Košice sa opäť stali centrom módy. Už šiesty ročník obľúbeného Košice Fashion Week sa oficiálne začal v stredu 6. novembra a potrvá do soboty 9. novembra.

Zamerané na udržateľnosť aj ekológiu

Módne dni sú najmä o móde, ale aj o zdieľaní skúseností a inšpirácii. Ponúkne novú platformu profesionálnych prednášok a workshopov, vzdelávací event na rozbehnutie vlastného biznisu, aj medzinárodný start-up.

Tohtoročný okruh tém je zameraný na udržateľnosť prostredníctvom rozvoja lokálnych talentov a inovácií. Vzniká tak unikátny vzdelávací event pre každého, kto chce rozvinúť svoj talent a rozbehnúť vlastný biznis.

Aj v tomto roku bude za podpory Vyšehradského fondu realizovaný medzinárodný start-up pre mladé talenty z krajín V4 s názvom European Fashion Accelerator a na európsky trh bude uvedený portál pracovných príležitostí v kreatívnom priemysle s názvom EFAjobs.

V rámci sprievodného programu prebehnú prednášky a workshopy pre verejnosť na rôzne aktuálne témy ako sú inovácie, či osobnostný rozvoj.

Profesionáli z celej Európy

Obľúbené sú najmä módne prehliadky. Prezentovať svoju tvorbu budú Jitka Klett, Zuzana haková, Ida Sándor, Mišena Juhász a ďalší návrhárky a návrhárky.

Najväčším lákadlom tohtoročného KFW je možnosť stretnúť profesionálov z celej Európy. Osobnostiz kreatívnych odborov spája veľmi aktuálna a dôležitá téma, ktorou je udržateľná a etická móda.

Uvidíme úspešného módneho návrhára Jiřího Kalfařa aj jeho tvorbu. Svoju kolekciu prezentoval na New York Fashion Weeku a jeho modely sa objavili aj na stránkach prestížnych časopisov vrátane Vogue, Elle, Harper‘s Bazaar, L‘Offi ciel.

Košice Fashion Week v spolupráci s návrhárkou Jitkou Klett pomáha mladým talentom. Časť z výťažku z predaja vstupeniek na jej exkluzívnu módnu prehliadku podporí rozvoj mladých talentovaných návrhárov úspešného projektu European Fashion Accelerator.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM