Správy

Most Ružín v zlom technickom stave: Uvažuje sa o radikálnom riešení

Pre technicky zlý stav hrozí uzavretie cestného mosta na priehrade Ružín. Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) o tom informoval predseda KSK Zdenko Trebuľa.

Ilustračný obrázok k článku Most Ružín v zlom technickom stave: Uvažuje sa o radikálnom riešení
Zdroj: TASR

Most leží na ceste druhej triedy medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou. Jeho stav v utorok (6. 12.) posúdi odborná komisia, ktorá určí ďalší postup.

„V utorok sa rozhodne ako ďalej, čo bude s týmto mostom. Sú tam rôzne alternatívy vrátane možného úplného uzavretia pre všetky motorové vozidlá, resp. obmedzenia pre ťažkú nákladnú dopravu, to znamená nad 12,5 tony,“ konštatoval Trebuľa. Potrebné bude podľa neho vytvoriť zdroj finančných prostriedkov na rýchlu opravu mosta. Podľa predbežných predpokladov by si to vyžiadalo okolo sedem miliónov eur.

Predseda KSK ďalej uviedol, že ide o strategický most, ktorý plní aj účely z hľadiska bezpečnosti štátu. Minulý týždeň o situácii rokoval s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD) a na ministerstve dopravy. „Mám prísľub, že aj štát sa zapojí do tohto procesu, lebo si myslím, že je to spoločný problém,“ povedal.

Trebuľa zároveň krajské zastupiteľstvo informoval, že vzhľadom na plánované rozšírenie počtu najmenej rozvinutých okresov, pre ktoré platí špeciálna vládna pomoc, KSK navrhuje, aby do takéhoto osobitného režimu boli zaradené aj okresy Košice – okolie a Gelnica.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM