Eva Mikulová Samospráva

Verejnosť si môže vypočuť uchádzačov o posty riaditeľov mestských podnikov, pýtať sa môžete na čokoľvek

Vypočutia sa konajú od pondelok 9. septembra do štvrtka 12. septembra. Vybraných uchádzačov čaká ešte predpoludním aj neverejné vypočutie pred 7-člennou komisiou.

Ilustračný obrázok k článku Verejnosť si môže vypočuť uchádzačov o posty riaditeľov mestských podnikov, pýtať sa môžete na čokoľvek
Zdroj: Mesto Košice

Do už uzavretého 1. kola výberových konaní sa prihlásilo celkovo 68 záujemcov. Uvádza mesto na svojej oficiálnej stránke.

Verejné vypočutia

Vypočutia budú prebiehať od pondelok 9. septembra do štvrtka 12. septembra. Vybraných uchádzačov čaká vždy predpoludním neverejné vypočutie pred 7-člennou výberovou komisiou.

V popoludňajších hodinách nasleduje vôbec prvýkrát v histórii verejné vypočutie vrátane „grilovania“ verejnosťou.

Ktokoľvek zo zúčastnených bude môcť pred členmi výberovej komisie položiť kandidátom napr. aj otázky týkajúce sa ich predstáv riadenia konkrétneho podniku, ktorému chcú šéfovať.

Všetky verejné vypočutia sa konajú v malej zasadačke magistrátu mesta Košice. Každý uchádzač na nich bude mať k dispozícií časový priestor 45 minút.

Pred verejnosťou bude môcť 10 minút odprezentovať svoju stratégiu rozvoja. Nasledujúcich 15 minút dostane na zodpovedanie otázok výberovej komisie a 20 minút bude mať na zodpovedanie otázok verejnosti.

Nešetrite uchádzačov

V pondelok od 14.00 hod. sa uskutočnilo verejné vypočutie najlepších uchádzačov na riaditeľa BPMK, v utorok o 14.00 hod. na riaditeľa DPMK a v stredu v rovnakom čase na riaditeľa TEHO.

Vo štvrtok o 13.00 hod. sa verejnosť bude môcť oboznámiť s víziami najlepších kandidátov na post riaditeľa K13– Košické kultúrne centrá.

„Pozývame širokú verejnosť, aby sa prišla pozrieť na tých najlepších uchádzačov, ktorých sme vybrali. Verím, že im počas „grilovania“ budú klásť náročné otázky, ktoré preveria ich odbornosť a schopnosť riadiť naše dôležité mestské podniky,“ uviedol riaditeľ Magistrátu mesta Košice Marcel Čop.

Výberová komisia potom na základe bodového hodnotenia odporučí v každom z kvarteta týchto výberových konaní do polovice septembra primátorovi mesta Košice Jaroslavovi Polačekovi najvhodnejšieho kandidáta.

Konkrétna mená predloží primátor poslancom na schválenie 19. septembra na v poradí deviate rokovanie mestského zastupiteľstva v tomto volebnom období.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM