Správy

MS v hokeji boli bez väčších problémov, polícia riešila len malé priestupky a zachytila 45 falošných lístkov, FOTO

Podľa polície bolo zvládnutie bezpečnostných opatrení počas uplynulých hokejových majstrovstiev sveta (MS), ktorých dejiskami boli Košice a Bratislava, profesionálne.

Ilustračný obrázok k článku MS v hokeji boli bez väčších problémov, polícia riešila len malé priestupky a zachytila 45 falošných lístkov, FOTO
14
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Žiadne vážnejšie narušenie verejného poriadku polícia nezaznamenala, chod šampionátu bol bezproblémový. Uviedol viceprezident Policajného zboru (PZ) Róbert Bozalka a zástupcovia oboch krajských policajných riaditeľstiev.

Pozitívne ohlasy

„Hodnotím to vysoko profesionálne zvládnuté zo strany všetkých zložiek, ktoré sa podieľali na zabezpečení MS. Boli tam všetky zložky ministerstva vnútra, PZ, zastúpenie mala aj slovenská armáda, Nemocnica sv. Michala a iní,“ povedal Bozalka s tým, že negatívne reakcie verejnosti nezachytil. „Veľmi pozitívne ohlasy máme od českých kolegov antikonfliktného tímu (AKT), ktorí u nás slúžili,“ dodal s tým, že spokojnosť bola vzájomná.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach počas šampionátu zaznamenalo minimum priestupkov a trestných činov.

„Mali sme jednu krádež vlámaním do vozidla fanúšika, ktorý išiel na hokejový zápas. Počas MS sme nemali vykradnuté iné autá, ani sme nezachytili iný trestný čin.

Vyhodnocovali sme ešte incident, keď sa slovenský fanúšik pod vplyvom alkoholu rozhodol, že si poskáče po vozidlách,“ povedal riaditeľ KR PZ v Košiciach Radoslav Fedor s tým, že v súvislosti s konaním šampionátu nezadržali žiadnu osobu a zaistený nebol ani žiaden cudzinec, ktorý by spáchal trestný čin.

Falošných vstupeniek na hokejové zápasy zaevidovali 45, pričom väčšina z nich bola zakúpená prostredníctvom rovnakej webovej stránky. „Toto je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ do­dal.

Miestnosť krízového riadenia

Pre hokejové MS v priestoroch KR PZ v Košiciach zriadili aj miestnosť krízového riadenia. „Uzavreli sme zmluvu s mestom o poskytnutí kamerových systémov. To, čo má mestská polícia, máme aj my. Osobitným spôsobom sme napájali aj Steel Arénu,“ uzavrel Fedor s tým, že celkovo to predstavuje viac ako 250 kamier.

Denne bolo v priemere nasadených 350 policajtov. Maximálne nasadenie síl počas jedného dňa predstavovalo 452 policajtov a 22 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Pomáhali aj príslušníci colnej a finančnej správy.

Fanúšikovia pred Steel arénou
14
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM