Kultúra

Múzeum V. Löfflera: Jedinečná výstava priblíži textil vo voľnom umení

Košické múzeum Vojtecha Löfflera sprístupnilo zaujímavú výstavy Chyba kópie/Copy Error. Jej autorkou je podľa riaditeľky múzea Mileny Gašajovej rodáčka z Rožňavy Vlasta Žáková.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum V. Löfflera: Jedinečná výstava priblíži textil vo voľnom umení
Zdroj: TASR

„Je výraznou postavou slovenskej scény v experimentálnej práci s textilným materiálom a jeho intermediálnymi presahmi smerom k odevnému dizajnu, maskám, fotografii a performance. Táto absolventka Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach sa vracia do Múzea Vojtecha Löfflera po ôsmich rokoch s aktuálnou sériou diel,“ vysvetlila riaditeľka.

Dominantným poľom na výstave je podľa jej slov textilný materiál vo voľnom umení.

„Od kresby niťami cez nepokojné nórske krajiny až textilné koláže so strojovou výšivkou a 3D realizácie, ako napríklad textilné skulptúry v UV svetle, masky a odevy pre "živé“ plastiky. Na tejto výstave však autorka predstaví aj spoluprácu s mladými fotografmi Michaelou Knížovou a Jánom Ďurinom. Predstavia svoj svet podivných nočných bytostí s trochou smútku, nostalgie a „sladkej temnoty“. Kurátorom výstavy je Vladimír Beskid," dodala Gašajová. Výstava potrvá do 30. apríla tohto roku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM