Rôzne

Na košickej Terase pribudli tony piesku aj tento rok, vlani výtvory zničili vandali

Viac ako 100 ton piesku pribudlo na námestí pred obchodným centrom v košickej mestskej časti (MČ) Západ aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Na košickej Terase pribudli tony piesku aj tento rok, vlani výtvory zničili vandali
2
Galéria
Zdroj: MČ Košice Západ

Vytvorené priestranstvo je určené predovšetkým na letné plážové športy a sprievodné aktivity. Podujatia v rámci projektu Beach Plaza Terasa štartujú v sobotu popoludní. TASR o tom informoval vedúci oddelenia kultúry tejto MČ známej ako Terasa Dominik Béreš.

Vandali zničili výtvory ľudí

Úplný úvod projektu bude patriť deťom a ich rodičom, keď si svoje zručnosti zmerajú v tradičnom stavaní pieskových hradov. „V znamení hesla ‚vitaj leto‘ nebudú chýbať ani detské atrakcie, maľovanie na tvár či súťaže a odmeny pre aktívne deti a rodinky. Zároveň máme ambíciu nechať pieskové výtvory nasledujúce dva dni na výstave pre okoloidúcich,“ uviedol s tým, že vlani kvôli vandalom nevydržali ani do nasledujúceho rána.

V programovej štruktúre sú zahrnuté i sprievodné týždenné kultúrne aktivity, ako pravidelné divadelné utorky, filmové „open-air“ stredy s česko-slovenskými kinohitmi či hudobné štvrtky s kapelami.

Ako dodáva, vyvrcholením budú zápasy tých najlepších slovenských, ale i zahraničných volejbalistov, ktorí si na majstrovstvá Slovenska (27. – 28. 7.) do Košíc prídu zmerať sily posledný júlový víkend.

„Medzi top podujatia tohto leta, a to nielen na Terase, ale i v celých Košiciach, bude nepochybne patriť aj Východoslovenský pohár v plážovom volejbale v polovici júla,“ dodal s tým, že trojhodinový maratón nočnej zumby v piesku je naplánovaný na 19. júla.

Celý júl

Plážové ihrisko môže využiť aj verejnosť, a to v pracovných dňoch od 10.00 h do 20.00 h – okrem času konajúcich sa podujatí. Piesok z tohtoročnej série podujatí poputuje na pieskoviská detských ihrísk v košickej MČ Západ.

„Tento rok sme sa rozhodli rozdeliť 100 ton piesku približne pre polovicu z nich, pričom druhou časťou pomôžeme jazdeckému areálu Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach na Popradskej ulici,“ uviedol starosta Marcel Vrchota. Aktivity tohtoročného projektu potrvajú do 28. júla.

Foto: FB MČ Západ

Beach Plaza Terasa
2
Galéria
Zdroj: MČ Košice Západ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM