Rôzne

Na košickom námestí vznikla obrovská maľba: Cieľom nielen osviežiť, ale aj BEZPEČNOSŤ!

Maľba má rozlohu 450 metrov štvorcových a vznikla za 7 dní.

Ilustračný obrázok k článku Na košickom námestí vznikla obrovská maľba: Cieľom nielen osviežiť, ale aj BEZPEČNOSŤ!
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Prvá fáza projektu Čas spomaliť je ukončená. Výsledkom je zmenené námestie medzi Hviezdoslavovou a Továrenskou ulicou. Maľba má rozlohu 450 metrov štvorcových a vznikla za 7 dní. Na jej realizácii sa podieľalo Natreto Studio, tím projektu Čas spomaliť a 11 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok. Informoval o tom košický magistrát na svojej sociálnej sieti.

Zelená pre cyklistov a kolobežkárov

Autormi návrhu sú Viktor Fehér a Pavol Mészáros. Jednotlivé línie sledujú trajektóriu ľudí prechádzajúcich týmto verejným priestorom. Esteticky sa línie prepájajú s líniami okolitého priestoru a budov.

„Autori sa snažia podnietiť ľudí presúvajúcich sa na bicykli a kolobežkách, aby si na presun námestím vybrali koridor naznačený zelenou farbou a presúvali sa tak bezpečnejšie, oddelení od chodcov. Hravými prvkami vyzývajú všetky generácie spomaliť a užiť si tento vynovený verejný priestor,“ uviedol magistrát.

Maľba ešte nie je na konci

Poznamenal, že cieľom projektu Čas spomaliť je tak prispieť k zvýšeniu bezpečnosti chodcov v okolí križovatky pri Mlynskom náhone pomocou maľby na asfalte.

Maľba ešte nie je ukončená a projekt bude pokračovať v druhej etape, počas ktorej sa bude maľovať cesta v blízkosti historického centra mesta na Gorkého ulici.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM