Rôzne Správy

Na košickom sídlisku Nad jazerom bude DVA týždne výluka električiek

Výluka električiek na košickom sídlisku Nad jazerom sa začína v stredu a potrvá do 31. augusta.

Ilustračný obrázok k článku Na košickom sídlisku Nad jazerom bude DVA týždne výluka električiek
Zdroj: TASR/František Iván

Dôvodom sú stavebné úpravy na električkovom priecestí Galaktická a v obratisku Važecká. Informoval o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

Práce ovplyvnia električkovú dopravu na šiestich linkách. „Informujeme cestujúcu verejnosť, že počas doby trvania výluky budú premávať električkové linky 1, 3, 4, 7, 9 a R2 na upravených trasách. V úseku Važecká – VSS, križovatka bude každých desať minút premávať náhradná električková linka X, ktorú v špičkách pracovných dní doplní aj náhradná autobusová linka X, spolu tak vytvoria päťminútový interval,“ uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.

Náhradná električková linka X má konečnú zastávku VSS, križovatka pod mostom VSS. Linka zastaví na dočasnom nástupišti – dočasná zastávka na koľaji v smere zo sídliska Nad jazerom.

Náhradná autobusová linka X premáva v úseku VSS, križovatka – Levočská –Dneperská – Ladožská – Rovníková – Važecká a späť. Linka zastavuje prednostne na električkových zastávkach v smere na VSS, križovatku a v opačnom smere na dočasných zastávkach na vnútrosídliskovej komunikácii.

„Pod mostom VSS je výstupnou zastávkou stanovište linky 12 smer Podhradová, nástupnou zastávkou je stanovište linky 54 smer Ťahanovce,“ informoval dopravný podnik.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM