Rôzne

Na košických cestách prebehol preventívny posyp. Niektorým Košičanom to vadí, kamene nechcú!

Vzhľadom na riziko vzniku námrazy prebehol ešte v nedeľu v Košiciach preventívny posyp.

Ilustračný obrázok k článku Na košických cestách prebehol preventívny posyp. Niektorým Košičanom to vadí, kamene nechcú!
Zdroj: Facebook.com/Košice - kuriozity a absurdity

Postarala sa o to a následne o tom informovala spoločnosť KOSIT s tým, že posypovú zmes tvorí kameninová drva a posypová soľ v pomere 1:2.

Následne sa v jednej z košických facebookových skupín objavil príspevok s fotografiou posypanej cesty, ktorý vyvolal veľkú diskusiu.

„A je to tu. Suchá, rovná, široká cesta. Treba na**bať plno kameňov, lebo veď diery nám málo ničia autá a veľmi čisté mesto a vzduch máme. Reálne treba urobiť nejakú petíciu proti posypu v meste (okrem naozaj strmých ulíc, keď sneží), lebo toto je fakt extrém, ktorý som ešte nikde inde nevidel. Aj keby neviem koľko vody teraz zamrzlo, toto ničomu a nikomu nepomôže, keďže sa hneď urobia vyjazdené koľaje,“ napísal autor príspevku, s ktorého názorom mnohí súhlasili.

„Tak aj vyzerajú naše čelné sklá a lak na predných maskách áut!“ okomentoval príspevok František. „Som za,“ pridal sa Alain. „Súhlasím. Kašľať aj na autá, ale všetko to dýchame,“ napísala Karolína.

Niektorým posyp ako taký nevadí, vadia im kamienky v posype. „Zbytočne sa rozčuľovať, keďže sme 30 rokov za opicami… Všade inde sa už kamienky nepoužívajú len tu,“ tvrdí Matej.

Názory sú však rozporuplné. Viacerí poukazujú na to, že ak by sa neposypalo, boli by opačné sťažnosti.

„Sú posypané nedobre, nie sú posypané zase nedobre, uvedomte sa ľudia konečne,“ napísal Pavol. „Áno, beriem, že kamienky strieľajú do spodku, ale toto je začiatok, sú ľudia, ktorí neprezuli ešte a kým si zvyknú.. Radšej takto ako havarky,“ okomentoval Braňo.

Čo si o tom myslíte vy? Zahlasujte v našej ankete.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM