Správy

Na očkovanie nepríde každý prihlásený. Namiesto nich očkujú náhradníkov

Očkovacie centrum nemocnice v košickej Šaci spustili 11. marca. Koľko ľudí už dostalo vakcínu?

Ilustračný obrázok k článku Na očkovanie nepríde každý prihlásený. Namiesto nich očkujú náhradníkov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vakcínu proti ochoreniu COVID-19 dostalo v očkovacom centre v Šaci už 1 726 ľudí. Vakcináciu realizujú každý pracovný deň v čase od 8.00 do 15.00 hod.

Ako uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí sa denne v priemere na očkovanie nedostavia dvaja až traja ľudia. Dokopy zaočkovali už 12 náhradníkov.

Nahlásenie náhradníkov, ktorí spĺňajú súčasne platné kritériá pre indikáciu na očkovanie, je možné prostredníctvom mailu nahradne.ockovanie@nke.agel.sk. Náhradníkom môžu byť osoby s ťažkým zdravotným postihnutím alebo s vážnymi ochoreniami.

Náhradníka môžete určiť

„Ak ste sa zaregistrovali na očkovanie na Poliklinike, vstupný areál U. S. Steel a napokon sa na určený termín nebudete môcť dostaviť, na mail napíšte, kto podstúpi vakcináciu za vás ako váš náhradník,“ vysvetlila Pavliková s tým, že okrem mena a priezviska je potrebné uviesť aj rodné číslo, adresu, telefonický kontakt i zdravotnú poisťovňu.

„Dvaja naši lekári v očkovacom centre kontrolujú u náhradníkov, či spĺňajú kritériá podľa platnej legislatívy,“ spresnila. Tiež pripomenula, že náhradník môže prísť na očkovanie len do toho vakcinačného centra, v ktorom bol pôvodný záujemca zaregistrovaný.

Záujemcovia o vakcináciu, ktorí spĺňajú vekové kritériá, môžu požiadať o očkovanie elektronickým zaregistrovaním sa cez webovú stránku korona.gov.sk alebo webového formulára Národného centra zdravotníckych informácií. Očkovacie centrum sa nachádza na 1. poschodí polikliniky vo Vstupnom areáli U. S. Steel.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM