Veronika Hunyadiová Správy

V Šaci zaočkovali za týždeň viac ako tisíc ľudí. Aké sú ich skúsenosti?

Očkovacie centrum na poliklinike v U. S. Steele funguje od 11. marca. Denne zaočkujú 200 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku V Šaci zaočkovali za týždeň viac ako tisíc ľudí. Aké sú ich skúsenosti?
Zdroj: Facebook.com/Nemocnica AGEL Košice-Šaca

Vakcinačné centrum Nemocnice Agel v Šaci je v prevádzke od 11. marca. Jeho denná kapacita je 200 očkovaní, od uplynulého štvrtka (11. 3.) dostalo vakcínu už viac ako tisíc záujemcov. Očkovacie centrum sa nachádza na Poliklinike na Vstupnom areáli U. S. Steel Košice na prvom poschodí.

Očkuje sa vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň od 8.00 do 15.00 hod. Prihlásiť sa na očkovanie môžu tí, ktorí spĺňajú aktuálne platné kritériá. Potrebné je vyplniť registračný formulár na portáli korona.gov.sk. Dokumenty k očkovaniu je možné si stiahnuť z webovej stránky nemocnice a vyplnené ich priniesť v deň očkovania.

Nahlasovanie náhradníkov, ktorí spĺňajú súčasne platné kritériá, je možné cez e-mail nahradne.ockovanie@nke.agel.sk. Aktuálne sa môžu za náhradníkov hlásiť ľudia nad 65 rokov, osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a osoby so závažnými ochoreniami. Ich zoznam je zverejnený na tejto stránke.

Pozitívne reakcie

Ako uviedla nemocnica, od ľudí dostávajú pochvalu za organizáciu a bezproblémový priebeh očkovania. „Pacient poslal list až pani prezidentke, aký sme super tím s profesionálnym prístupom. Pacient bol z Humenného a prišiel sa osobne poďakovať,“ povedali členky očkovacieho tímu Jozefína Dankóová a Martina Klamarčíková.

Pozitívne reakcie posielajú ľudia aj cez facebookovú stránku nemocnice. „Nečakala som, že ostanem takto milo prekvapená dobrou organizáciou na mieste očkovania. K vám by mali ísť natočiť reportáž, ako sa to dá, pretože niekde je to organizovaný chaos," napísala na sociálnej sieti Ivana.

„Bola som tam bola zaočkovaná prvou dávkou Pfizer. Trvalo to aj s vypísaním formulárov 10 minút, plus 15 minút počkať v čakárni na prípadnú reakciu. Očkovanie majú zorganizované výborne! Vyhradené parkovisko tesne pred poliklinikou. Patrí im za to veľká vďaka,“ chválila ďalšia pani.

Podľa nemocnice sa ale medzi záujemcami nájdu aj netrpezliví ľudia. "Ľudia sa báli, ako to bude prebiehať, pretože v televízii videli, že sa vytvárajú rady. Myslím si, že ľudia sú spokojní, pretože, keď odchádzajú, poďakujú a povedia, že to máme dobre zorganizované. Ide to rýchlo, každého usmerníme a pomáhame vypísať papiere,“ dodala Dankóová.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM