Správy

Košice majú ďalšie očkovacie centrum. Kde sa nachádza?

V Košiciach sú od 11. marca k dispozícii už tri vakcinačné centrá.

Ilustračný obrázok k článku Košice majú ďalšie očkovacie centrum. Kde sa nachádza?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nemocnica v košickej Šaci sa stala vo štvrtok (11. 3.) oficiálnym vakcinačným centrom. Záujemcovia, ktorí spĺňajú podmienky národnej vakcinačnej stratégie, tak môžu absolvovať očkovanie aj v poliklinike nemocnice, ktorá sa nachádza vo vstupnom areáli U. S. Steel. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

V prípade, ak má verejnosť záujem o vakcináciu proti COVID-19 a súčasne záujemca spĺňa vekové kritériá, je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom formulára Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) na webstránke www.old.korona.gov.

Tretie v Košiciach

„Teší nás, že aj Nemocnica AGEL Košice-Šaca môže aktívne participovať na vakcinácii obyvateľov. Veríme, že pandémiu koronavírusu sa nám spoločnými silami a zodpovednosťou podarí čím skôr zvládnuť,“ uviedol námestník nemocnice Maroš Varga.

Vakcinácia bude realizovaná očkovacou látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň v čase od 8.00 do 15.00 hod. Očkovacie centrum sa nachádza na prvom poschodí polikliniky. Nahlásenie náhradníkov, ktorí spĺňajú súčasne platné kritériá pre indikáciu na očkovanie, je možné cez mailovú adresu nahradne.ockovanie@nke.agel.sk.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM