Marcel Páleš Správy

Na Severe otvorili stanicu mestskej polície: O poriadok sa postará 15 policajtov

Novú stanicu Mestskej polície (MsP) otvorili včera oficiálne v košickej mestskej časti Sever. O poriadok a bezpečnosť v uliciach sa bude starať 15 policajtov s územnou pôsobnosťou pre mestské časti Sever, Kavečany a Džungľa.

Ilustračný obrázok k článku Na Severe otvorili stanicu mestskej polície: O poriadok sa postará 15 policajtov
Zdroj: TASR

Stanica sídli na ulici Jána Mathého v budove obchodného centra Mier na prvom poschodí. Ide o v poradí desiatu stanicu MsP na území mesta, od roku 2011 vznikla ako tretia po sídlisku Nad jazerom a Luniku IX. Ďalšia sa momentálne neplánuje.

O bezpečnosť sa stará 217 mestských

Primátor Richard Raši pri tejto príležitosti uviedol, že v rámci posilňovania bezpečnosti v meste je zámerom rozšíriť kamerový systém, ako aj navýšiť počet policajtov, ktorých by budúci rok malo pribudnúť až niekoľko desiatok. V súčasnosti pôsobí v Košiciach 217 mestských policajtov, tabuľkových miest je 221. „Určite ich plánujeme mať cez 300,“ uviedol primátor pre novinárov.

Rekonštrukcia priestorov a nové vybavenie stanice MsP na Severe si vyžiadalo náklady takmer 15 000 €, čo financovala mestská polícia zo svojho rozpočtu. „Som presvedčený, že táto nová stanica mestskej polície prispeje svojho systematickou, každodennou prácou k reálnemu zlepšeniu bezpečnostnej situácie v mestskej časti,“ konštatoval Raši.

K dispozícii nepretržite celý týždeň

Obyvatelia Severu ako najväčšej mestskej časti Košíc sa opakovanej dožadovali vytvorenia policajnej stanice. Tím tunajších policajtov vznikol personálnou reorganizáciou už existujúcich staníc MsP v rámci Košíc. Stanica bude občanom k dispozícii nepretržite sedem dní v týždni.

„Našou snahou je operatívne a flexibilne reagovať pri riešení problémov obyvateľov s porušovaním verejného poriadku a v neposlednom rade zintenzívnenie prevencie kriminality,“ povedal náčelník MsP Ján Palčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM