Eva Mikulová Správy Samospráva

Na sídlisku KVP začínajú s najväčšou rekonštrukciou ciest za posledné roky

Mestská časť Košice-Sídlisko KVP začína v pondelok 20. apríla s opravami ciest za takmer 160 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku KVP začínajú s najväčšou rekonštrukciou ciest za posledné roky
Zdroj: MČ Košice-KVP

Opravy budú na ucelených úsekov vnútro-blokových komunikácii, ktoré má MČ vo svojej správe.

Staré chodníky

Takýto postup zvolili podľa jej starostu Ladislava Lörinca už vlani, kedy menej hospodárne látanie dier postupne nahrádzali opravami súvislých častí.

„Našim záujmom je systematicky a cielene investovať do obnovy dôležitej infraštruktúry sídliska. Cesty a chodníky majú už viac ako 35 rokov a na mnohých miestach si vyžadujú generálnu opravu. Zo štatistík nám jednoznačne vyplýva, že z dlhodobej perspektívy je výhodnejšie realizovať opravy vo väčších celkoch a opracovať ucelené úseky.“

Komplexnou rekonštrukciou prejde postupne Jasuschova ulica, práce budú prebiehať aj na Čordákovej ulici popri OC Iskra, takisto pred garážami na Húskovej ulici a opraví sa cesta aj na Klimkovičovej ulici, konkrétne pred vchodmi č. 2–16.

Spolu pôjde o viac ako 6000 m², čo predstavuje najrozsiahlejšiu opravu komunikácii na sídlisku KVP za posledné roky.

Zmeny v doprave

Vodičov čakajú od pondelka aj zmeny v doprave.

„Tam, kde sa nachádzajú parkovacie miesta blízko vozovky, bude potrebné a najmä nevyhnutné, aby motoristi svoje autá v čase od 8:00–18:00 hod. preparkovali. Keďže minulý rok sme sa stretli aj s nedisciplino­vanými vodičmi, tento raz nám bude asistovať odťahová služba. My sa snažíme chrániť majetok ľudí, no oni musia rešpektovať dočasné opatrenia, ak chceme, aby opravy trvali čo najkratšie. Preto ich prosím o súčinnosť a pochopenie,“ uviedol Lörinc, podľa ktorého by práce mali byť v prípade priaznivého počasia ukončené do 8-mich pracovných dní.

Vzhľadom na situáciu s novým koronavírusom musela MČ obmedziť alebo zastaviť značnú časť svojich investícii. Momentálne nie je jasné, ako sa situácia bude vyvíjať a ani to, aké budú finančné straty.

V plánovaných projektoch bude pokračovať v rozsahu svojich aktuálnych možností.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM