Samospráva

Na sídlisku Terasa pribudne polopodzemné kontajnerovisko

Košickí mestskí poslanci na svojom pokračujúcom XXII. zastupiteľstve odobrili v pondelok prenájom časti pozemku v katastrálnom území Terasa za jedno euro ročne.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Terasa pribudne polopodzemné kontajnerovisko
Zdroj: Mesto Košice

Poslanci pokračovali v rokovaní Mestského zastupiteľstva v pondelok 24. septembra. Na programe mali vyše 50 bodov.

Polopodzemné kontajnery pribudnú na Triede SNP 73 v Košiciach, projekt má byť financovaný z externých zdrojov a vlastných finančných prostriedkov. Ide o vytvorenie šiestich polopodzemných kontajnerov.

„Už sme pripravení, čakali sme len na súhlas mestského zastupiteľstva, aby sme tento proces mohli rozbehnúť. Predpokladám, že v priebehu 10 až 12 dní začneme so stavebnými prácami,“ povedal starosta mestskej časti Košice-Západ Ján Jakubov. Podľa jeho slov sa výstavbou zároveň zrušia štyri kontajnerové stojiská. „Bude to aj prínos pre životné prostredie,“ dodal s tým, že tri kontajnery budú vyhradené na komunálny odpad a po jednom na plast, sklo a papier.

Výška investície zo zdrojov MsČ tvorí približne 15.000 eur. Rovnakou sumou bude projekt financovať spoločnosť Kosit, a.s.

Polopodzemné kontajnerovisko môžu obyvatelia využívať od konca októbra. V súčasnosti sú v rámci Košíc polopodzemné kontajnery v MsČ Košice–Juh. Podobný zámer má aj MsČ Košice-Staré Mesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM