Eva Mikulová Šport

V Košiciach sa na Troch kráľov už tradične behá. V uliciach sa stretli stovky športovcov, FOTO + VIDEO

V Košiciach sa konal už siedmy ročník obľúbeného trojkráľového behu. Na trať dlhú 5,1 kilometra sa prihlásilo vyše 800 bežcov.

Zdroj: Dnes24.sk

Už symbolicky trojkráľovým behom končia v meste Košické rozprávkové vianoce a zároveň je to i prvé verejné športové podujatie v meste. Siedmy ročník behu opäť prilákal do mesta stovky bežcov ale tiež i fanúšikov tejto populárnej udalosti.

Dve trate

Okrem hlavného behu, ktorý má dĺžku 5,1 kilometra sa vždy koná i sprievodný beh na trati dlhej 1,1 kilometrov pre mládež do 15 rokov a seniorov nad 60 rokov.

Siedmemu ročníku podujatia na hlavnej trati napokon dominovali medzi mužmi Tibor Sahajda z Bratislavy s časom 15 minút a 32 sekúnd a víťazkou ženskej kategórie sa stala taktiež Bratislavčanka Romana Komarňanská, ktorá trasu zdolala za 18 minút a 45 sekúnd.

V mužskej kategórii na druhom mieste skončil miestny bežec Michal Lami a trojicu najlepších uzatvára Levente Tugyi z Maďarska. Druhou medzi ženami bola Barbara Chrenková z Dubnice nad Váhom a tretia skončila Panna Zákányi, taktiež z Maďarska.

„Celkovo sa nám do tohto ročníka prihlásilo 850 bežcov z rôznych kútov Slovenska i zahraničia. Účasť bola vyššia ako vlani, ale nebola rekordná. V tomto období je vždy otázne, s akým počasím sa budú musieť na trati bežci vyrovnať. Tento rok boli podmienky takmer ideálne, teplota bola okolo nuly, bolo bezvetrie, čo vytvorilo veľmi dobré podmienky pre štartujúcich,“ zhodnotil riaditeľ pretekov Jozef Polák.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM